Ambiția lui Chirica: un milion de semnături pentru autostradă strânse cu sprijinul PMP și PNL. Întrebarea e dacă PSD știe despre acest demers

Primarul Iașului Mihai Chirica a anunțat demararea unei campanii privind strângerea unui milion de semnături pentru a determina guvernul să aloce fonduri pentru realizarea autostrăzii Ungheni-Iași-Târgu Mureș.

Chirica, ajuns între timp simplu membru al PSD, a spus că are sprijinul liderilor ieșeni ai PMP și PNL, respectiv Petru Movilă și Costel Alexe. Întrebarea e dacă PSD Iași știe despre acest demers sau Chirica vorbește în nume propriu.

„Am început o acțiune, eu personal împreună cu domnul Movilă ne-am ocupat și l-am atras în această discuție și pe domnul Costel Alexe prin care vrem să strângem un milion de semnături. Mă gândesc și la alianța noastră PSD-ALDE. Vrem să strângem un milion de semnături din regiunea de Nord-Est și din județul Mureș, astfel încât să putem depune un proiect de lege prin care proiectul de autostradă să devină prioritar în bugetarea Guvernului României. Nu este un act ofensator, ci pur și simplu vrem să arătăm că autostrada, că o numim Moldova, Montana, Ungheni-Târgu Mureș, este o necesitate pentru dezvoltarea acestei regiuni”, a afirmat primarul Mihai Chirica.

El a mai precizat că nu putem vorbi de o dezvoltare echilibrată a României fără a avea autostrada Iași-Târgu Mureș, afirmând că densitatea cea mai mare de parcuri industriale se găsește în zonele unde există căi de comunicații rapide.

Chirica a declarat că nu este vorba de o campanie de strângere de semnături asumată de vreun partid politic, ci un gest de atitudine civică a oamenilor politici.

„Nu va fi autostrada Chirica, sau autostrada PSD, PMP, PNL sau ALDE. Dacă proiectul va fi confiscat politic, voi face un pas lateral. Am găsit înțelegere inclusiv la cei de la Biserica Ortodoxă și Biserica Catolică din Moldova”, a afirmat Mihai Chirica.

Administratie, Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)