Spirit civic lăudabil în Valea Lupului: Oamenii au ieșit în stradă, cerând amenajarea de pasarele. „Dacă murim, cine mai plătește impozite?”

Mai mulți localnici din comuna Valea Lupului au protestat marți seară, oamenii solicitând autorităților să amenajeze pasarele pietonale în zonă. Asta după ce acolo au avut accidente grave, în care au fost implicați pietoni.

Participanții, în special tineri, s-au adunat cu pancarte pe care se putea citi între altele „Câte vieți costă o pasarelă?” și Dacă murim, cine mai plătește impozite?”. Oamenii s-au mobilizat pe rețelele de socializare. La fața locului a sosit și prefectul județului Marian Șerbescu, care a stat de vorbă cu protestatarii.

Cei prezenți nu au blocat drumul european 85, însă au traversat în câteva rânduri strada.

„Vrem să sensibilizăm autoritățile să facă pasarele în Valea Lupului. Costul este între 60.000 și 100.000 de euro pentru una. În zonă au avut loc accidente care au implicat pietoni. Prefectul a promis că săptămâna viitoare ne va chema la o întâlnire la care vor fi invitați și reprezentanți de la drumurile naționale, dar și de la primăriile Valea Lupului și Iași. E ciudat, pentru că problema nu ține doar de Valea Lupului, ci și de Iași. Pe o parte a drumului este Valea Lupului, iar pe partea cealaltă ești deja în municipiul Iași”, a declarat Cătălin Vătămănelu, inițiatorul acțiunii de protest.

El a spus că manifestațiile vor continua și în zilele următoare, pentru că „doar așa vor ține cont de părerea noastră”.

„Ne cheamă la discuții, dar e nevoie să punem presiune. Vom ieși în stradă seară de seară”, a mai precizat Vătămănelu.

Administratie

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)