Soluția unui om de afaceri ieșean la plecările repetate din firmă: «Am decis să dau lefuri peste cele ale concurenței. Nu poți ajunge nr. 1 cu salarii mici»

Cât de mult înseamnă stabilitatea echipei într-o firmă? Zilele trecute am stat de vorbă cu un om de afaceri pe tema asta. Activează în industria alimentară, unde lefurile nu sunt grozave. Nu a vrut ca numele să-i fie făcut public, motivând că nu vrea să facă un caz din asta. Antreprenorul spune că până anul trecut a avut probleme serioase cu păstrarea angajaților. Unii plecau, alții veneau, iar niciodată nu era stabilitate.

„Nu suntem o firmă mare, avem 30 și ceva de oameni. Până în ianuarie anul trecut a fost greu. Aveam profit, dar nu era deloc stabilitate în firmă. Era foială încontinuu. Mă trezeam cu plecări, cam una la două săptămâni. Îmi era tot mai greu să găsesc înlocuitori, o luam mereu de la capăt. Învață-i ce au de făcut și tot așa”, povestește omul de afaceri ieșean.

În loc să se gândească la dezvoltare și la noi contracte, avea de gestionat criza continua la nivelul angajaților.

„În zilele alea de sărbători de la sfârșitul lui 2015 am zis că trebuie să fac ceva din anul următor. Am început calculele și am decis să majorez salariile, într-o primă fază cu 25 la sută. Mi-am asumat o scădere a profitului, pentru că mă săturasem să tot alerg după oameni, voiam să că concentrez pe creșterea afacerii”, a spus omul de afaceri.

Însă nu s-a oprit aici și a vrut să afle care sunt lefurile în zona firmelor concurente.

„Mi-a luat cam trei luni să fac asta și în cele din urmă am aflat că suntem pe locul trei în rândul firmelor care lucrează în domeniu. Așa că am luat din nou pixul, i-am chemat pe cei de la financiar și am reînceput calculele. Le-am spus așa: Nu putem ajunge numărul unu în vânzări pe Iași, între companiile de pe zona noastră, dacă nu suntem primii și ca nivel de salarizare. Așa că am luat a doua decizie: am majorat din nou, cu 15 la sută, de la 1 octombrie”, a mai declarat antreprenorul ieșean.

Care a fost efectul în firmă? A crescut cifra de afaceri, iar profitul a fost păstrat într-o marjă mulțumitoare.

„Anul trecut n-a mai plecat nimeni, ba mai mult am avut cereri de angajare de prin alte părți. O dată pe lună facem o ieșire undeva, unde ne relaxăm, dar discutăm și problemele din firmă”, adaugă omul de afaceri.

El spune că poți avea cele mai tari strategii, dar dacă nu ai o echipă închegată, nu poți avea succes.

„Dacă vrei să ajungi numărul unu, atunci trebui să dai și cele mai mari salarii din piață”, a mai afirmat antreprenorul ieșean.

Afaceri

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)