Top 10 companii ieșene, după cifra de afaceri: Delphi este lider detașat, Conest și Iasicon în pierdere de viteză. Afacerile Kosarom cresc cu o treime într-un singur an

Economia crește, dar la unele firme mari din Iași cifra de afaceri scade. Ziarul de Iași prezintă evoluția primilor 10 jucători de pe piață, iar la trei dintre aceștia cifra de afaceri pe 2016 este în scădere față de anul anterior. Ba mai mult, Conest și Iasicon, considerate firme de casă ale primăriei ieșene, au scăderi semnificative, cu 40, respectiv 49 la sută.

Pe prima poziție în topul firmelor cu cea mai mare cifră de afaceri se situează ca și anul trecut Delphi Diesel Systems (1,9 miliarde de lei), cu puțin peste performanța din 2015. Interesant, cifra de afaceri a celor de la Delphi depășește suma următoarelor nouă companii.

Pe locul doi se clasează Antibiotice, iar pe trei ArcelorMittal (fosta Tepro), ambele cu afaceri de peste 300 milioane de lei anul trecut.

Saltul cel mai spectaculos îl are Kosaromul lui Neculai Apostol, de la 128 la 166 milioane de lei, creșterea într-un singur an fiind de 30 la sută.

Conex Distribution, companie fondată de Ioan și Tereza Prisecaru, are la rându-i afaceri pe plus (22%), înregistrând o cifră de afaceri anul trecut de 211 milioane lei.

Alte trei companii se mai află în Top10: Media Rom Grup, Fidelis Energy și ApaVital.

Afaceri

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)