Victorie detașată a PSD la primăria Șipote. Pe doi s-a situat candidatul PMP, iar pe trei cel al PNL

PSD a câștigat alegerile pentru primăria localității ieșene Șipote, candidatul social-democraților, Constantin Puiu, obținând 57 la sută din voturi.

Potrivit numărătorii efectuate de social-democrați, candidatul PSD Constantin Puiu a luat 966 voturi, el fiind urmat de candidatul PMP Petru Corlat, 414 voturi (24,5 la sută) și de reprezentantul PNL Ionel Nicuriuc, cu 308 voturi (18,3 la sută).

La rândul lor, reprezentanții PNL Iași au confirmat victoria PSD în comuna Șipote, numărătoarea paralelă a liberalilor arătând rezultate apropiate de cele ale social-democraților.

„Este o victorie zdrobitoare a PSD la Șipote, în ciuda sondajelor mincinoase cu care PMP și PNL au împânzit localitatea în ultima săptămână de campanie”, a declarat vicepreședintele PSD Iași, Cristian Stanciu.

La cele patru secții organizate pe raza localității erau așteptați la urne 4.017 alegători, însă la vot s-au prezentat doar 1.711 alegători, adică 42,6 la sută.

Localnicii au fost chemați din nou la vot, după ce fostul edil, Dorin Mircea Malii, membru PSD, și-a pierdut mandatul anul trecut, în urma unei condamnări la un an și cinci luni de închisoare cu suspendare, pentru comiterea unor fapte de corupție.

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)