Scandalul Dragnea-Grindeanu are urmări la Iași. Se reaprinde scandalul dintre Chirica și PSD Iași, cu posibile efecte și în Consiliul Local

Mihai Chirica a ieșit cu critici dure la adresa lui Dragnea, susținându-l pe Grindeanu. Ieri, filiala municipală Iași a PSD, controlată de Chirica, a ieșit cu un comunicat de susținere a lui Grindeanu. Totul se întâmpla cu câteva minute înainte de începerea ședinței Comitetului Executiv Național.

Liderul filialei ieșene Maricel Popa se afla în sala unde avea loc CEx-ul PSD, însă a ieșit val-vârtej din încăpere și a dat o declarație la Antena3. „Mihai Chirica este un farsor”, a spus Popa.

Azi Chirica a ieșit în conferință de presă, reluând acuzațiile la adresa lui Dragnea.

„Sunt niște killeri plătiți care ies și spun ce vrea Dragnea. Conform codului penal ei nu pot fi pedepsiți, dar codul moral îi poate pedepsi. Sunt mai mulți acolo, Olguța Vasilescu, Codrin Ștefănescu, Nicolae Bădălău. S-au transformat în asasini politici. Modalitatea de acțiune e simplă. Un grup restrâns popularizează soluția. Spun că ori ești agent SIE ori KGB sau șeful vreunei structure periculoase. Se lucrează pe ranguri. Dacă nu iese Firea, începe Olguța. Și încep să lovească, mirosul de sânge devine pregnant. Lovesc rând pe rând, stimulându-și imaginația. Apoi se supune la vot. După ce l-am omorât, îl și defăimăm.omul respective e umilit cum nu vă puteți imagina. Ăsta e asasinat politic. Vor urma și alții la rând, cît timp Dragnea e șef la PSD”, a declarat Mihai Chirica.

La scurt timp după declarațiile lui Chirica, vicele PSD Iași Ovidiu Laicu anunță ceea ce se va întâmpla cu organizația municipală.

„Voi cere BPJ și CExJ demiterea conducerii filialei municipale și organizarea de noi alegeri”, spune Laicu.

Foarte probabil, Paul Boișteanu va fi schimbat rapid de la șefia organizației municipale și va fi numită o conducere interimară.

Miza nu este atât șefia organizației municipale, cât controlul din Consiliul Local. Practic, consilierii municipali PSD vor fi la mâna noii conduceri a organizației județene. Dacă nu vor acționa cum spune partidul, atunci vor putea fi înlocuiți, unul câte unul. În aceste condiții, majoritatea lui Chirica în CL este pusă în pericol.

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)