Echipa de volei Penicilina Iași se retrage din prima ligă. Argument halucinant al unui director de la Antibiotice: Nu mai cumpărăm jucători străini care nu-s atașați orașului sau companiei noastre

Penicilina Iași, o echipă de tradiție în voleiul feminin românesc, nu se va mai înscrie în sezonul următor în prima ligă. Este o surpriză imensă, mai ales că echipa ieșeană a terminat sezonul trecut pe locul șapte în DiviziaA. Foarte interesant este motivul anunțat de principalul finanțator al echipei, compania Antibiotice Iași.

Directorul comercial de la Antibiotice Iași, Vasile Chebac spune că sportul românesc este în criză de jucători, iar aducerea unor voleibaliste din afara țării nu e bună, întrucât acestea nu mai sunt atașate orașului și companiei Antibiotice.

“Sportul românesc în general, se confruntă cu o criză în ceea ce priveşte necesarul de jucători de valoare care să aducă performanţă. În acest context,  referindu-mă la voleiul ieşean, pentru a dezvolta şi a duce mai departe acest sport de tradiţie pentru noi, am investit în jucatoare din afara graniţelor ţării. Nu mai considerăm oportun şi nu reprezintă obiectivul nostru să cumpărăm jucători de peste tot din lume care nu sunt ataşaţi oraşului sau companiei noastre, afirmă directorul comercial de la Antibiotice.

Peste tot în lume, nu neapărat originea unui jucător contează, cât rezultatele echipei. Pe principiul enunțat de directorul Chebac, Real Madrid sau Barcelona ar trebui desființate, pentru că în aceste echipe nu se regăsesc doar localnici atașați de oraș. Așteptăm reacția directorului general, Ioan Nani.

Sport

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)