Au terminat joi facultatea, iar vineri companiile au venit să le ofere locuri de muncă. S-a întâmplat la Facultatea de Informatică din Iași

Nici bine nu s-au dezmeticit după ultima zi de cursuri, că firmele din IT le-au și bătut la ușă pentru a-i angaja. Nu e nici o minune, pentru că asta se întâmplă an de an la Facultatea de Informatică din Iași.
15 companii IT care activează în Iași s-au prezentat vineri în fața absolvenților de la Informatică, după care au urmat discuții individuale și depunerea CV-urilor.

„Evenimentul este adresat absolvenților noștri. Am invitat 15 companii care s-au implicat și în alte activități ale noastre în ultimul an. Firmele s-au prezentat, iar apoi s-a mers pe hol, unde am pus mese și au fost discuții libere între absolvenți și companii. Putem spune că a fost ca un târg de locuri de muncă”, a declarat pentru jurnalvirtual.ro Andrei Panu, asistent universitar în cadrul facultății ieșene.

Interesul firmelor a fost ridicat, câtă vreme la eveniment și-au trimis mai mulți reprezentanți. Ba chiar au venit și câțiva manageri ai companiilor respective.
De ce au fost prezenți la eveniment doar absolvenți, nu și studenți ai facultății?

”Noi nu încurajăm angajările în perioada studenției. Facultatea nu este una ușoară și sunt multe lucruri de asimilat. Avem și suportul firmelor, care au înțeles că trebuie să-i lase pe tineri să-și încheie studiile. O persoană care termină trei ani are altă perspectivă”, a mai spus profesorul Andrei Panu.

Întrebarea e la ce alte facultăți din Iași firmele caută tineri chiar din prima zi după absolvire? Logic ar fi ca Ministerul Educației să înțeleagă momentul favorabil sectorului IT și să aprobe mai multe locuri pentru facultățile de profil.

Afaceri

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)