La Cluj vor fi cumpărate 30 de autobuze electrice. Ce ziceți, domnule Chirica?

Primăria Cluj-Napoca a finalizat licitația privind cumpărarea a 30 de autobuze electrice. Adică mijloace de transport nepoluante pentru confortul clujenilor.

“Azi am semnat acordul cadru privind achizitionarea a 30 de autobuze electrice. Primele 11 autobuze electrice vor fi livrate, potrivit contractului, in maxim 9 luni de la semnarea contractului subsecvent (cel tarziu martie 2018). Banii pentru aceste 11 autobuze provin din fonduri elvetiene (85%) si buget local (15%). Urmatoarele 19 autobuze urmeaza sa fie achizitionate din fonduri locale si europene”, a anunțat primarul Emil Boc.

Autobuzele au o capacitate de 78 de locuri, dotate cu wi-fi, camere video, aer condiționat și platformă joasă pentru persoane cu dizabilități.
Autobuzele au o autonomie de 105 km și vor fi încărcate în 13 stații lente si rapide. Încărcarea lentă durează 6 ore, iar cea rapidă 10 minute.
Prețul unui autobuz electric este de aproximativ 500.000 euro.
Clujul a finalizat luna trecută licitația pentru achiziționarea a 50 de autobuze noi, aceasta fiind câștigată de Mercedes. Un autobuz Mercedes costă 219.000 euro.
La Iași vor fi aduse 88 de autobuze ISUZU, costul unui mijloc de transport fiind de 190.000 de euro. Cât despre autobuzele electrice, care nu poluează, primarul Mihai Chirica nu ia deocamdată în calcul o asemenea achiziție.

Administratie

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)