Patru din cei șapte elevi ieșeni cu 10.00 la admitere s-au înscris la Colegiul Național. Un decarist de la Racoviță s-a dus însă la Cluj

Medii de intrare foarte mari la colegiile de elită ieșene. Cea mai mare ultimă medie de admitere s-a înregistrat la Colegiul Național, specializarea mate-info, respectiv 9.75, în timp ce la polul opus, la un colegiul tehnologic din județ s-a intrat și cu 3,28.
În urma repartizării computerizate, 4.643 de elevi au prins locuri la unitățile de învățământ din județul Iași, 117 dintre aceștia provenind din alte județe.
Cea mai mare ultimă medie de admitere, 9.75, s-a înregistrat la Colegiul Național din Iași, specializarea mate-info, unde au fost 84 de locuri.
Tot la mate-info, la Colegiul Emil Racoviță din Iași, ultima medie de admitere a fost 9.72, aici fiind 56 de locuri.
Următoarele două specializări în acest top sunt la specializarea Științe ale Naturii, la Colegiul Național și Colegiul Emil Racoviță, ultimele medii de admitere fiind 9.71, respectiv 9.63.
La 26 de specializări de la diferite licee din Iași, ultima medie de intrare a fost peste 9.00.

Un număr de șapte candidați care au optat pentru licee din Iași au avut media de admitere 10.00. Șase dintre aceștia sunt din județul Iași, iar unul de școala gimnazială Urecheni, județul Neamț.
Un elev de la Colegiul Emil Racoviță din Iași, cu media 10.00 la admitere, a optat pentru un colegiu din Cluj-Napoca. În schimb,
o elevă din municipiul Bacău, cu media 9.99 a optat pentru Colegiul Național Iași.
Cinci dintre elevii cu media 10.00 s-au înscris la Colegiul Național, unul la Liceul de Informatică și unul la Colegiul Costache Negruzzi.

Cele mai mici medii de intrare s-au înregistrat la liceele tehologice. Astfel, la Liceul Tehnologic Petru Rareș din Târgu Frumos, ultima medie a fost 3.27, iar la Liceul Tehnologic Agricol Miroslava s-a intrat și cu 3.38.
Au rămas neocupate locuri la 30 de specializări de la mai multe licee din județ, urmând a fi efectuată o nouă repartizare computerizată.

Diverse

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)