O clădire uriașă de birouri va răsări în apropierea mall-ului din Tudor Vladimirescu. Zona cuprinsă între Tudor și Carrefour Felicia ar putea suferi modificări importante

Conform estimărilor PIN Maps, stocul de birouri din Iași va atinge în 2020 nivelul de 350.000 mp, în creștere cu aproape 50% față de nivelul actual de 235.000 mp.
Omul de afaceri Bogdan Pițigoi a avansat deja cu proiectul IDEO 2, o clădire de birouri de 10.000 de metri pătrați ridicată în spatele centrului de dezvoltare şi sprijinire a afacerilor IDEO de pe Şoseaua Păcurari.
IDEO 2 va fi o clădire modernă de birouri, cu parcări subterane, pasaje de legătură cu IDEO 1, cafenele, dar și cu multe alte facilități pentru cei care vor închiria aici.

Un alt proiect cu spații pentru birouri va apărea în Tudor Vladimirescu, lângă Iulius Mall. Proiectul nu a fost încă anunțat oficial de Iulian Dascălu, dar în piață se vorbește deja că momentul va avea loc undeva prin toamnă.
Clădirea de birouri din Tudor ar urma să fie ridicată în zona laterală a mall-ului, unde se află în prezent parcarea. Cât despre parcare, aceasta nu va dispărea, ci va fi transformată cel mai probabil în parcare subterană.
Clădirea va fi una imensă, cu o suprafață închiriabilă de 15-20.000 de metri pătrați.

Consultantul EXTIND Dan Zaharia susține că întreaga zonă cuprinsă între Tudor Vladimirescu și Carrefour Felicia va suferi modificări importante.
„Acolo e o mină de aur. Vor apărea în zona respectivă clădiri de birouri și depozite. Se va schimba întreaga față. Avem nevoie de locuri de muncă și sperăm ca lucrurile să se miște repede”, afirmă Dan Zaharia.

El afirmă totodată că „este esențial ca acest salt să fie făcut prin dezvoltarea preponderent de clădiri verzi de birouri pentru a nu avea și în acest sector derapajele pe care le putem observa în prezent în sectorul rezidențial”.

Afaceri

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)