Elevii de 10 ai Iașului, răsplătiți cu o tabletă de primărie. PNL a propus suma de 3.000 de lei pentru fiecare elev, Chirica s-a opus. Consilier liberal: Ce se naște din Simirad și Nichita este surd la punctele de vedere ale opoziției

Un număr de 47 de elevi ieșeni care au obținut media 10.00 la Evaluarea Națională și la bacalaureaut au fost premiați vineri de primăria Iași, primind câte o tabletă. Municipalitatea a respins propunerea PNL ca tinerilor să le fie oferită suma de 3.000 de lei.

Ceremonia de premiere a elevilor care au obținut medii maxime la Evaluarea Națională și la bacalaureaut a avut loc la Primăria Iași, în prezența a zeci de profesori, părinți, dar și a conducerii Inspectoratului școlar.
Au fost premiați 36 de absolvenți de clasa a opta care au obținut media 10.00 la Evaluarea Națională, zece dintre aceștia provenind de la Colegiul Emil Racoviță, iar nouă de la Colegiul Național.

Totodată au primit distincții și cei 11 elevi ieșeni care luat media 10.00 la bacalaureat, cei mai mulți fiind absolvenți ai Colegiului Național, respectiv cinci.
Tinerii au fost răsplătiți cu diplome, plachete, cărţi, dar şi cu câte o tabletă, oferită de către Primăria Iaşi.

”Iaşul este un oraş de 10, iar elevii care au obţinut nota maximă la Evaluarea Naţională şi Bacalaureat sunt emblema noastră. Respect performanța și apreciez enorm preocuparea continuă pentru educație”, a declarat primarul Mihai Chirica, în cadrul evenimentului.

Tot vineri, consilierii PNL au propus introducerea pe ordinea de zi a ședinței de consiliu local a unui proiect de hotărâre pentru premierea cu 3.000 lei a elevilor care au obținut media 10 la examenul de bacalaureat și evaluarea națională de anul acesta.
Inițiativa PNL a fost respinsă de către edilul Mihai Chirica.

Consilierul PNL Răzvan Timofciuc spune că transmisiunea LIVE pe canalul de YouTube a Primăriei a fost întreruptă fix în momentul când el a propus introducerea hotărârii pe ordinea de zi a ședinței de CL.

”Motivele respingerii acestei inițiative de către primar, care a spus că ”educația nu are valoare pecuniară” și că ”banii sunt ochii dracului” (cuvintele domnului Chirica din ședința de CL), sunt cel puțin hilare. Ce se naște din pisică, mănâncă șoareci. Ce se naște din Simirad și Nichita, urăște democrația și este surd la punctele de vedere ale Opoziției”, a declarat într-un comunicat de presă Răzvan Timofciuc, consilier local PNL Iași.

Administratie, Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)