ProSport: Noul stadion de la Craiova trebuie modificat înainte de inaugurare. Nu corespund normele ISU, iar arena nu rezistă la vânt

Câteva documente publicate pe 12 iulie, pe site-ul Ministerului Dezvoltării, dezvăluie adevăratul motiv pentru care autorităţile amână la nesfârşit inaugurarea noului stadion din Craiova: arena de 52 de milioane de euro a fost construită greşit, iar acum trebuie reproiectată şi reparată!

Într-un amplu articol, ProSport enumeră greșelile care s-au făcut la arena din Bănie. O modificare de substanţă se referă chiar la structura de rezistenţă a arenei care trebuie să găzduiască 30.000 de oameni: „s-a constatat faptul ca pânza freatică este ridicată și a fost necesară mărirea adâncimii de fundare precum și creșterea numărului de piloți forați față de varianta din studiul de fezabilitate realizat în anul 2014“.

Năucitoare este explicaţia pentru alte modificări majore aduse atât formei stadionului, cât şi regimului de înălţime: iniţial, nu s-a luat în calcul vântul.
Astfel, s-a decis reducerea înălțimii construcției cu 10 metri, pentru a proteja tribunele împotriva intemperiilor.
Citește întreg articolul pe prosport.ro

Administratie, Sport

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)