Proiect al Fundației YES: 20 de elevi premianți din mediul rural, dar fără posibilități financiare, vor primi calculatoare

În plină eră a tehnologiei există încă elevi fără acces la informația din mediul online. Asta fie pentru că nu dețin un computer, fie nu au posibilitatea să se conecteze la internet. Fundația Youth Education Support (YES) a inițiat proiectul ”Informație pentru educație”, prin care își propune să adune fonduri suficiente pentru dotarea cu computere a 20 de copii proveniți din familii defavorizate, din mediul rural. Proiectul a fost susținut în cadrul campaniei Swimathon.
Cei 20 de elevi provin de la școli din Cogeasca și Cucuteni și au rezultate bune la învățătură, fiind premianți.
”Acțiunea noastră se desfășoară în parteneriat cu conducerea școlilor generale Cucuteni și Cogeasca. Ne dorim să facilităm accesul la informație al elevilor merituoși pentru o mai bună înțelegere a informațiilor preluate din școală, prin accesul la exemple, la videoclipuri și demonstrații disponibile pe internet. Proiectul își propune să contribuie la îmbunătățirea rezultatelor școlare ale elevilor prin oferirea suportului digital de acces la informație”, a declarat Loredana Mititiuc, cea care coordonează proiectul.

Până în prezent s-au strâns donații în valoare de câteva mii de lei, sprijinul financiar fiind oferit de companii precum Kosarom, Adservio, Newton Apartamente și Wink Media.

”E nevoie de implicarea tuturor pentru a ajuta copiii buni, dar fără posibilități materiale. Vom dona monitoare HD de la noi, iar până când începe școala în septembrie sperăm că le vom face o bucurie acestor copii”, a precizat Alexandru Holicov, fondatorul platformei educaționale Adservio.
Transportul computerelor va fi asigurat de firma ATI Motors Holding.

Diverse

Comentarii

Un comentariu to “Proiect al Fundației YES: 20 de elevi premianți din mediul rural, dar fără posibilități financiare, vor primi calculatoare”

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)