Aeroportul din Cluj are deja 1,5 milioane de pasageri anul ăsta, cel din Iași va atinge milionul abia în noiembrie

Cluj, Timișoara și Iași. Aceasta este ordinea orașelor mari din țară (fără București, care de departe e lider) privind traficul aerian din acest an. Iașul a înregistrat în iulie 118.000 de pasageri, fiind a doua lună din istoria aeroportului când s-a depășit borna de 100.000.
La Cluj nu există încă situația pe iulie, însă în iunie traficul a fost de 253.000 de pasageri. Foarte probabil, tot peste 250.000 va fi și traficul pe iulie. În primele 7 luni din 2017, Clujul a înregistrat 1.5 milioane de pasageri.
Iașul are abia 630.000, în timp ce Timișoara 925.000 pe primele 7 luni din acest an. Cel mai probabil, Aeroportul din Iași va atinge un milion de pasageri abia în noiembrie.
Este adevărat că aeroporturile din Cluj și Timișoara s-au dezvoltat mai devreme cu câțiva ani decât cel din Iași, însă aeroportul din Moldova are avantajul că poate profita întrucât nu există o altă cale rapidă pentru a ajunge în Europa.

Partea proastă la Iași este că pentru acest an nu sunt anunțate noi rute, ceea ce arată o oarecare lâncezeală la aeroport, unde se așteaptă numirea de către CJ a unei noi conduceri. Se pare că ar fi ceva negocieri cu Tarom pentru Amsterdam, dar nu e clar dacă acest zbor va fi introdus anul ăsta sau în primăvara lui 2018.

Administratie

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)