PSD Iași, filiala cu două capete: Chirica-rebelul și Popa-omul păcii

Mihai Chirica și PSD Iași nu mai sunt de mult în relații bune. Dar nici una dintre părți nu are curaj să înainteze divorțul. De frica partajului.
Dacă Mihai Chirica pleacă din PSD își pierde mandatul de primar. Nu va face asta, oricâte critici vor veni de la oamenii din partid.
Însă PSD Iași poate decide despărțirea de Mihai Chirica. Totul se poate face rapid. Chirica rămâne primar de Iași, dar PSD își clarifică situația internă. Însă nu există voință la vârful PSD Iași.
Maricel Popa, liderul organizației județene, e preocupat de păstrarea poziției de șef la PSD Iași. Mai mult ca sigur, va candida la alegerile interne din acest an. Vrea să-și păstreze funcția. Pe de altă parte, nici nu vrea să-și strice relația cu centrul. Mai ales că de acolo se aprinde lumina în orice organizație a partidului. Dacă șefii de la centru decid să pună un interimar într-un județ, așa rămâne. Iașul nu-i Timișul lui Grindeanu. La Iași n-a fost niciodată răscoală în PSD. Sau dacă a fost, imediat a intervenit Bucureștiul și i-a calmat pe războinicii de-o seară din filiala moldavă.
Dacă ar fi după Maricel Popa, conviețuirea cu Mihai Chirica în același partid n-ar fi o mare problemă. Nu că l-ar suporta pe Chirica, dar nu vrea bătaie de cap. Nu e omul care să taie în carne vie, deși știe că nici Chirica nu-l are la suflet. Tipic moldoveanului care aplică principiul merge și așa. Singura temere a lui Popa e că și-ar putea supăra șefii de la centru, care nu-l înghit pe Chirica.

Pentru suflarea pesedistă, păstrarea lui Chirica în partid seamănă cu o comedie. Probabil că membrii simpli de partid nu gustă spectacolul, pentru că nu înțeleg mare lucru din reprezentație. E comic să-ți arunci vorbe grele în interior, apoi să nu se întâmple nimic. Politica ar trebui să se întemeieze pe principii, dar altele sunt regulile politicii.
Mai e ceva la mijloc: PRIMĂRIA. Numele lui Chirica e mai puțin important în ecuația complicată din interiorul PSD, dar mulți pesediști cu funcții gândesc că nu merită să tai punțile cu o instituție de care au nevoie. E vorba de aprobări, avize și PUZ-uri. Adică de bani.

Mihai Chirica și PSD se urăsc, dar averea e mare și e greu s-o împarți. Pe dedesubt încă se mai păstrează relații și prietenii.
La PSD Iași există două filiale într-una singură. Chirica se folosește de PSD pentru a avea majoritatea în consiliul local, în timp ce PSD îl ține în continuare în partid, pentru că această variantă reprezintă răul cel mai mic.
Jocul duplicitar al ambelor tabere merge mai departe. Când părinții se jignesc și se bat în văzul lumii nu poți fi fericit. E tare greu să fii membru PSD la Iași.

Comentariu, Politica

Comentarii

2 comentarii to “PSD Iași, filiala cu două capete: Chirica-rebelul și Popa-omul păcii”

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)