6 noi zboruri cu WizzAir pe Aeroportul Iași din aprilie 2018: Paris, Eindhoven, Malmo, Dortmund, Salonic și Billund

Compania WizzAir va introduce șase noi zboruri pe aeroportul din Iași, din aprilie 2018, către Paris, Eindhoven, Malmo, Dortmund, Salonic și Billund, urmând să aloce o a doua aeronavă pentru baza operațională de la Iași.
Oficialii companiei WizzAir au anunțat vineri la Iași că din aprilie 2018 vor fi introduse șase noi rute de pe aeroportul ieșean către Paris, Eindhoven, Malmo, Dortmund, Salonic și Billund. Astfel, numărul destinațiilor operate de WizzAir pe aeroportul ieșean va ajunge la 14, urmând a fi alocată și a doua aeronavă pentru baza operațională de la Iași.

Vor fi trei zboruri pe săptămână (marți, joi, sâmbătă) de la Iași către Paris, Dortmund, Malmo, Salonic și două către Eindhoven (miercuri, duminică) și Billund (luni, vineri).
Totodată, vor crește numărul zborurilor pe săptămână către Milano, Roma și Tel Aviv.

Managerul de comunicare din cadrul WizzAir, Sorina Ratz, a spus într-o conferință de presă că în total compania va avea peste 70 de angajați la Iași anul viitor, urmând a fi recrutat doar personal local.

Ea a precizat că WizzAir a transportat anul trecut pe aeroportul ieșean 218.000 de pasageri, în timp ce în primele șapte luni din acest an numărul călătorilor se ridică la 193.000.

La rândul său, directorul aeroportului din Iași Alexandru Anghel a declarat că în acest an traficul pe aeroportul din Iași va ajunge la 1,2 milioane pasageri, iar pentru 2018 se estimează un trafic de 1,5 milioane de persoane.
Președintele Consiliului Județean Iași Maricel Popa a spus în aceeași conferință de presă că modernizarea aeroportului va fi continuată, prin extinderea actualului terminal, amenajarea unei zone cargo, dar și a unei parcări pentru microbuze.

Administratie, Diverse

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)