Liderul consilierilor județeni PSD: Nu un partid trebuie să decidă schimbarea numelui Aeroportului Iași. Ar trebui organizat concurs de soluții

„Când am propus în martie 2014, împreună cu întreg grupul de consilieri județeni ai PSD, ca denumirea de anvergură regională să fie Aeroportul Internațional Moldova-Iași, multi colegi de la alte partide, printre care si promotorii de azi ai unei alte denumiri a aeroportului, au fost de acord.
Pentru că o dată la doi ani, unii dintre ei susțin o altă denumire pentru aeroport, demersul lor inconsecvent, devenit implicit al PMP, denotă lipsă de credibilitate. Aceasta, ca să nu-l calific ca o aflare în treabă.
Rebranding-ul Aeroportului Internațional Iași este o necesitate, dar nu în condiții de improvizație politicianistă, fără un fundament extras deopotrivă din comunitate și dintr-o viziune de dezvoltare.
Propunerea noastră, a PSD, din 2014 s-a lovit de rațiuni extra-comunitare și extra-vizionare, care țineau doar de agenda personală de imagine a președintelui PNL al CJ de atunci și de ingrijorarea fostului director că are de schimbat antetul la foile oficiale. Tocmai dreapta politică se opunea procesului de rebranding al unui obiectiv strategic al Regiunii Nord-Est…

Sa nu uitam ca aeroporturi importante din tara, asa cum sunt Bucuresti, Cluj, Timisoara au denumiri personalizate, iar Aeroportul International Iasi, desi are o importanta regionala de facto in Moldova, nu se deosebeste de Suceava sau Bacau, de exemplu, decat prin denumirea locului. Cu toate acestea, atat Aeroportul din Suceava cat si cel din Bacau au denumiri personalizate, Stefan cel Mare si George Enescu.

Avand in vedere faptul ca Aeroportul Iasi a crescut frumos in ultimii 5 ani, consideram ca merita si o denumire pe masura, care sa reflecte si dimensiunea sa regionala si anvergura pe care a capatat-o.
Astăzi, sunt tot mai convins că nu un om politic, nu o persoană și nici un partid politic poate decide în privința schimbării denumirii aeroportului. Fiind un obiectiv strategic în subordinea unei autorități publice, cea mai firească este organizarea unui concurs de soluții care să vină din partea specialiștilor în marketing și (re)branding, inclusiv pe bază de cercetare sociologică”.

Comunicat al liderului grupului de consilieri județeni PSD, Cristian Stanciu

Administratie

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)