Ministrul Rovana Plumb vine la Iași să semneze contractul de finanțare pentru drumul Iași-Suceava. O așteptăm să semneze și pentru începerea lucrărilor la autostradă

Rovana Plumb, ministrul delegat pentru Fonduri Europene, va fi prezentă luni, 4 septembrie, la Iași pentru semnarea contractului de finanțare ce vizează modernizarea infrastructurii rutiere din județele Iași și Suceava - “Axa rutieră strategică 1 Iași – Suceava”. Potrivit CJ Iași, este cel mai important proiect de infrastructură rutieră pentru care s-au prevăzut bani în actuala etapă prin Programul Operațional  Regional. Investiția se ridică la 73 milioane de euro, din care 58 de milioane sunt fonduri europene.

Proiectul prevede reabilitarea a aproape 170 km de drum de pe teritoriul celor două județe, din care 92 km în județul Iași.
Comunele ieșene care vor beneficia de noul proiect sunt: Rediu, Movileni, Gropnița, Coarnele Caprei, Cotnari, Focuri, Belcești, Ceplenița, Scobinți, Lespezi, Sirețel.

În județul Suceava, axa rutieră va traversa comunele Ipotești, Bosanci, Udești, Stroiești, Dărmănești, Todirești, Moara și Șcheia, orașele Dolhasca și Liteni și municipiul Suceava.

Așteptăm ca ministrul Rovana Plumb să vină la Iași și pentru semnarea finanțării proiectului autostrăzii Iași-Târgu Mureș.

Administratie

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)