Doar printr-o minune, mai putem spera la calificarea la Mondiale. Cum arată calculele grupei

România a câștigat aseară meciul cu Armenia (1-0, gol înscris în prelungirile partidei), dar dincolo de cele trei puncte, evoluția tricolorilor a lăsat de dorit. România n-a redus diferența față de Muntenegru și Danemarca, pentru că ambele echipe au câștigat la scor meciurile din grupă. Muntenegru a triumfat în Kazahstan cu 3-0, iar Danemarca a învins clar (4-0!!!), în meciul cu lidera grupei Polonia.
După 7 meciuri în grupă clasamentul arată astfel:
1. Polonia 16 puncte
2. Muntenegru 13
3. Danemarca 13
4. ROMÂNIA 9

Mai sunt trei runde de disputat, iar România trebuie să facă 9 puncte, adică să câștige pe linie. Mai avem de jucat cu Muntenegru și Danemarca în deplasare și cu Kazahstan acasă.
Însă nici cele 18 puncte nu ne garantează că vom ocupa locul doi în grupă, poziție care ne-ar putea duce la barajul pentru Campionatul Mondial.
Polonia are cel mai bun program și e greu de crezut că mai poate pierde prima poziție. Polonezii vor juca acasă cu Kazahstan, apoi în deplasare cu Armenia. În ultima etapă se va juca Polonia-Muntenegru. Cu 7 puncte în cele trei meciuri, polonezii n-au cum pierde nici măcar matematic prima poziție.
În disputa pentru locul 2, Danemarca pare cea mai avantajată de program: deplasare în Armenia, o altă deplasare în Muntenegru, apoi acasă cu România.
Meciul cheie pare a fi Muntenegru-Danemarca din penultima etapă. Dacă luni, România nu câștigă în Muntenegru, atunci nici un calcul nu mai are sens pentru noi, întrucât nu vom mai avea nici șansa matematică pentru locul 2. Dacă învingem Muntenegru, atunci ne va interesa rezultatul din partida Muntenegru-Danemarca. Ideal ar fi un egal în acest meci, iar dacă în ultima rundă câștigăm în Danemarca, atunci vom termina grupa pe locul 2.

CONCLUZII:
România câștigă cele trei meciuri și face 18 puncte în total.
Muntenegru are acum 13 puncte, iar cu un punct în meciul cu Danemarca și eventual încă unul cu Polonia în deplasare face 15.
Danemarca are 13 și mai adună 3 cu Armenia și unul cu Muntenegru. total 17 puncte.
Șansele ca acest scenariu să prindă contur sunt însă minime. După tot ce am văzut în primele 7 meciuri de calificări, România nu are forța să bată și Muntenegru și Danemarca afară. La ceea ce jucăm, ar fi chiar o mare surpriză.

Sport

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)