A fost semnat contractul dintre Aerostar și CJ. La Iași vor putea fi reparate avioanele de pasageri, astfel că putem atrage noi companii aeriene

Conducerea Consiliului Județean Iași și cea a SC Aerostar SA Bacău au semnat astăzi contractul de concesiune pentru suprafața de 16.000 metri pătrați în zona Aeroportului Iași, pentru o perioadă de 49 de ani. Terenul este destinat construirii unui hangar pentru mentenanța avioanelor civile de tip Airbus 320 şi Boeing 737, folosite de companiile care operează zboruri la Iaşi.
Contractul de concesiune poate fi prelungit pentru o perioadă egală cu cel mult jumătate din durata sa inițială. Redevența la care se obligă Aerostar S.A. anual este de 10 500 euro.

”Iașul intră pe harta aeronauticii. Este o investiție mare, care va duce la crearea a cel puțin 150 de locuri de muncă. Faptul că, pe aeroportul nostru, se vor întreține și repara avioane de pasageri, va atrage și noi companii de zbor care vor dori să opereze aici. Vrem ca, ceea ce semnăm astăzi, să fie doar începutul unei lungi colaborări și sperăm ca, de anul viitor, să ne regăsim pe harta celor mai bune centre de mentenanță. Vreau să asigur reprezentanții firmei Aerostar S.A., de tot sprijinul, în ceea ce privește dezvoltarea  proiectului. Trebuie să vedem această investiție ca pe un câștig pe termen lung pentru județul nostru”, a afirmat Maricel Popa, Președintele Consiliului Județean Iași.

”Avem în vedere dezvoltarea pe viitor a centrului de mentenanță, dar nu este deloc simplu de realizat acest proiect. Trebuie găsite unele soluții, astfel încât, activitatea pe care o vom desfășura noi aici să se integreze perfect în planul de dezvoltare a aeroportului. Cât despre mentenanța avioanelor F16, vreau să precizez că Aerostar nici măcar nu a avut în vedere o asemenea investiție la Iași. Este cu totul altceva să desfășori o asemenea activitate, față de întreținerea avioanelor civile”, a afirmat Grigore Filip, directorul general Aerostar Bacău.

Administratie, Afaceri

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)