Bogdan Pițigoi (Grupul Tester) vrea mai multă ambiție la Iași: Ține de noi să ajungem în 5-7 ani pe locul doi, după București, ca bogăție și dezvoltare

Președintele Grupului Tester Bogdan Pițigoi spune că Iașul ar trebui să aibă ambiția să ajungă pe locul doi pe țară ca forță economică, după București. În prezent, Iașul ocupă abia poziția a șaptea.

„Iașul este pe locul doi după București ca număr de locuitori. Ține de noi să ajungem în 5-7 ani pe locul doi și în ceea ce privește bogăția și dezvoltarea. Ar trebui ca în fiecare an să mai urcăm un loc“, a spus Bogdan Pițigoi, într-o conferință de presă susținută împreună cu Yves Caracatzanis, director general Renault România și președinte Automobile Dacia.

La evenimentul desfășurat la Centrul de Afaceri Ideo (deținut de Pițigoi) au fost prezenți primarul Mihai Chirica, șeful CJ, Maricel Popa și prefectul Marian Șerbescu.

„Faptul că președintele celei mai mari firme din România vine la Iași este un semnal puternic pentru oraș, începem să fim importanți“, a mai spus fondatorul grupului Tester.
„Eu sunt om de afaceri. Trebuie să fac mai mult decât vorbesc“, a adăugat Bogdan Pițigoi.

El a amintit câteva dintre afacerile sale care merg strună la Iași. Parcul logistic SOLO este primul de acest gen din nord-estul țării, aici activând Lear Corporation, cel mai mare angajator din Iași (2.600 de salariați).
„Compania Lear se extinde. Va mai fi o hală de 6.200 de metri pătrați și au nevoie de oameni“, a precizat Bogdan Pițigoi.
Centrul de Afaceri IDEO funcționează la capacitate maximă, iar omul de afaceri ieșean pregătește deja IDEO2, o clădire modernă de birouri cu suprafața de 10.000 de metri pătrați. IDEO2 va avea parcări subterane, pasaje de legătură cu IDEO1, cafenele, dar și alte facilități pentru companiile care vor închiria spații.

Afaceri

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)