Pelerinajul de la Iași: 100.000 de oameni au trecut pe la raclă. Timpul de așteptare la rând este de opt ore

Aproximativ 100.000 de credincioși s-au închinat la racla cu sfintele moaște la Catedrala Mitropolitană până vineri după-amiază, la rând așteptând alte 12.000 de persoane. În cursul zilei de vineri, afluxul de pelerini a crescut constant, astfel că rândul măsura un kilometru și jumătate. Peste 12.000 de oameni se află la coadă pe străzile din jurul catedralei, iar timpul de așteptare este de opt ore.
De marți, când a început pelerinajul și până vineri după-amiază, au trecut pe la raclă aproximativ 100.000 de credincioși.
Autoritățile se așteaptă ca numărul de oameni care vin la catedrala din Iași să crească în acest weekend.
Pe străzile din oraș sunt parcate zeci de microbuze și autocare, iar grupuri de credincioși sosți din întreaga țară se îndreaptă către centrul orașului.
În cele patru zile de pelerinaj, 180 de oameni au avut nevoie de îngrijiri medicale, iar 16 persoane au fost transportate la spital cu diverse afecțiuni.
Forțele de ordine au dat 50 de amenzi, în valoare totală de 4.000 de lei, în principal pentru cerșetorie.

Anul acesta, pelerinii care vin la Iași să se închine la moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva se pot închina şi la moaştele Sfintei Întâi Mucenițe și Întocmai cu Apostolii Tecla, aduse de la Mănăstirea Neamț.
Sfânta Liturghie este programată sâmbătă, 14 octombrie şi se va desfăşura în faţa Catedralei Mitropolitane, pe pietonalul Ştefan cel Mare.
Sfânta Cuvioasa Parascheva este considerată a fi ocrotitoarea Moldovei, iar ziua de 14 octombrie, când este hramul, transformă Iaşul în cel mai mare centru de pelerinaj din România.

Diverse

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)