Cătălin Ivan: „Dragnea să-l lase pe Tudose să-și facă singur guvernul. În 2019 vom prelua președinția UE, nu ne putem face de râs”

Europarlamentarul PSD Cătălin Ivan susține că Liviu Dragnea ar trebui să-l lase pe Mihai Tudose să-și facă singur echipa guvernamentală. Totuși, Ivan nu crede că acest lucru se va întâmpla întrucât pe Dragnea îl interesează anii săi de libertate și contractele de la Tel Drum.
Cătălin Ivan amintește că în 2019 România va prelua președinția Uniunii Europene și că fiecare ministru va organiza reuniuni și va fi evaluat de presa internațională, iar imaginea țării va avea sau nu de câștigat funcție de prestația guvernului.

Ivan afirmă că Liviu Dragnea trebuie să-l lase pe premierul Mihai Tudose să-și facă singur echipa guvernamentală, pentru că timp de șase luni vom lucra cu instituțiile UE și vom influența agenda europeană.

„Cunoscându-l pe Dragnea, nu cred că se va abține. Însă aici nu vorbim de Teleroman sau de interesele unui lider de partid, pentru că România va avea o expunere internațională maximă și nu putem da cu piciorul la o astfel de șansă. Rolul miniștrilor, dar și a întregului guvern va fi important. Iar de aici va decurge și o imagine bună sau proastă a României pe termen lung. Pe Dragnea nu cred că-l interesează nici România, nici PSD-ul, ci are o agendă personală care se rezumă doar la anii lui de libertate și la contractele Tel Drum”, a afirmat Cătălin Ivan.

Eurodeputatul consideră că premierul Mihai Tudose este conștient de provocările care îl așteaptă și că știe ce are de făcut.
„Vor fi și alte remanieri, anticipez asta, pentru că nu ne putem face de râs în Europa”, a adăugat Cătălin Ivan.

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)