Bodea (PNL): Chirica n-a făcut nimic pentru reducerea poluării. Chichirău (USR): Sindrofiile la care primarul se afișează tot mai des în ultima vreme nu pot acoperi un adevăr trist pentru Iași

Liderul filialei municipale a PNL, deputatul Marius Bodea afirmă că liberalii au atras atenția în repetate rânduri privind nivelul poluării din oraș, dar că primarul Mihai Chirica n-a luat în seamă aceste avertismente.

“Criticile ministrului Mediului s-au regăsit în mai multe rânduri în punctele de vedere pe care noi, liberalii, le-am transmis la nivelul Primăriei pentru reducerea poluării din Iaşi: scoaterea  traficului  greu din oraș cu suprataxarea traversării oraşului, stații de filtrare a aerului, regândirea transportului public metropolitan pentru a reduce traficul din oraş, sistem park&ride la intrările în oraş, regândirea sistemului de management al traficului. Din păcate, primarul Chirica nu a făcut absolut nimic din toate acestea. Domnul Chirica răspunde tot timpul în bătaie de joc la propunerile venite din partea noastră, a Opoziţiei. Dumnealui persiflează orice soluţie pentru că are o mentalitate profund nedemocratică. Mihai Chirica este mai degrabă
preocupat de prejudicierea bugetului orașului prin tot felul de achiziții clar alterate”, afirmă Marius Bodea, într-un comunicat de presă.

Și USR a reacționat pe acest subiect, prin liderul filialei județene, deputatul Cosette Chichirău:
“Scriam acum o lună că primarul Mihai Chirica dă dovadă de ipocrizie, îmbrăcând haina de ecologist pentru a protesta împotriva aducerii “hârburilor vestice”. El doar își ascundea neputința și incompetența, știind foarte bine că vina pentru poluarea din Iași îi aparține.
Astăzi ministrul ALDE al Mediului Grațiela Gavrilescu a declarat că Primăria Iași n-a fost în stare să realizeze un plan serios pentru îmbunătățirea calității aerului în oraș (planul a fost respins de trei ori de Agenția pentru Protecția Mediului Iași!) și că din cauza “performanței“ Iașului, România riscă să intre în procedura de infringement pe tema poluării.
Vom plăti cu toții din propriul buzunar pentru incompetența unui primar preocupat doar să-și facă imagine. Pe cine va mai arăta cu degetul Mihai Chirica acum că am ajuns capitală a poluării? Varianta unei conspirații ALDE nu stă în picioare, câtă vreme acest partid are viceprimar la Iași.
Sindrofiile la care Chirica se afișează tot mai des în ultima vreme nu pot acoperi un adevăr trist și anume că trăim în cel mai poluat oraș din țară.
Însă problema nu o reprezintă doar banii pe care îi vom plăti pentru incompetența și nepăsarea celor din primărie, ci mai grav, e vorba de sănătatea noastră, a ieșenilor. Ăsta să fie noul început de care vorbea Chirica atunci când a câștigat anul trecut primăria Iași?“, a scris Cosette Chichirău pe facebook.

Politica

Comentarii

Un comentariu to “Bodea (PNL): Chirica n-a făcut nimic pentru reducerea poluării. Chichirău (USR): Sindrofiile la care primarul se afișează tot mai des în ultima vreme nu pot acoperi un adevăr trist pentru Iași”

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)