Primarul Chirica este încolțit pe tema poluării. Ministrul Mediului: Din cauza Iașului, România riscă să intre în procedura de infringement

Lovitură pentru primarul Mihai Chirica, după ce în urmă cu câteva săptămâni edilul ieșean poza în luptător contra poluării. Ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu a criticat joi la Iași faptul că municipalitatea ieșeană nu a întocmit un plan privind îmbunătățirea calității aerului, spunând că România poate intra în procedura de infringement.
Ea a precizat într-o conferință de presă că măsurile propuse de primăria ieșeană nu au dus la creșterea calității aerului și că problemele legate de poluarea din oraș riscă să atragă sancțiuni din partea Comisiei Europene.

Nu înţeleg de ce alte mari municipalităţi au reuşit până astăzi să facă acest plan şi Iaşul nu. De ce trebuie ca municipiul Iaşi să aibă o bilă neagră deasupra capului şi să figureze în lista Comisiei Europene ca şi procedură de infringement? (…) Este inadmisibil ca municipalitatea să nu reuşească să elaboreze planul de măsuri pentru calitatea aerului. Am spus că este inadmisibil pentru că Agenţia de Protecţie a Mediului Iaşi a întors pentru a treia oară planul de măsuri pe calitatea aerului, în luna iulie, în sensul că toate măsurile pe care le-a propus municipalitatea sunt refuzate pentru că nu duc la îndeplinirea indicatorilor de mediu, a spus ministrul Grațiela Gavrilescu.

Ea a mai afirmat, referindu-se la atitudinea primăriei Iași, că este ușor să dai vina pe alții, fără să faci nimic.

“Vom fi trimişi la Comisia Europeană pentru speţa municipiului Iaşi. Noi toţi vom plăti, adică populaţia României şi statul român. Nu cred că există vreo dorinţă a unui cetăţean din alt judeţ, sau alt municipiu care să plătească un cent pentru că unii care conduc la ora actuală Primăria Iaşi nu doresc să pună în aplicare o lege şi nu doresc să o înţeleagă în sensul că cetăţeanul să trăiască într-un mediu sănătos şi curat. Măsurile primăriei nu au dus la îmbunătățirea calității aerului. Este ușor să dai vina pe alții. Statul român poate avea de suferit. Nu este normal ca un cetățean din alt oraș să sufere pentru că cei ce conduc Iașul nu au pus planul în aplicare”, a declarat ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu.

Administratie

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)