WizzAir vrea dublarea traficului în România. Temă urgentă pentru șeful CJ, Maricel Popa: Dacă nu ne mișcăm repede cu modernizarea aeroportului, vom vedea creșteri spectaculoase la Cluj, Timișoara, Craiova sau Constanța

Șefii de la Wizz Ar anunță că în următorii 5 ani vor dubla traficul pe România. Ce înseamnă asta? Curse mai multe, destinații noi, trafic mai mare peste tot unde Wizz deja operează.
Vestea ar trebui să bucure și Iașul, pentru că o felie din creșterea estimată de Wizz Air va fi asigurată de aeroportul din Moldova. Deja Wizz Air a anunțat 6 curse din primăvara lui 2018.

Nici BlueAir nu va sta cu mâinile în sân, Iașul devenind de vreo doi ani punct strategic pentru compania aeriană românească. Foarte probabil, anul viitor, Blue Air va introduce măcar 4-5 rute noi din Iași, asta însemnând alocarea unui avion suplimentar pe aeroportul ieșean.
Companiile aeriene și-au anunțat intențiile, problema e dacă infrastructura existentă la aeroportul ieșean poate asigura această creștere.
Anul acesta e pierdut pentru aeroport, timpul fiind ocupat cu concursul pentru desemnarea unui nou consiliu de administrație. Însă nici finalul concursului n-a adus clarificările necesare. E o ceață întreținută de Consiliul Județean, șeful instituției Maricel Popa având un comportament bizar, deși aeroportul duduie și aduce profituri însemnate.

Dacă Iașul nu se mișcă repede, atunci creșterile anunțate de companiile ariene se vor regăsi în traficul altor aeroporturi, respectiv Cluj, Timișoara, Craiova, Constanța sau chiar Suceava.
Potențial avem, dar nimeni nu ne bagă în traistă dacă nu știm să profităm de momentul favorabil. În loc să treacă la treabă, Maricel Popa se ocupă de tot felul de chestiuni mărunte. În plus, anunțul DNA că a început urmărirea penală împotriva sa, îl face și mai vulnerabil.
N-avem timp de pierdut, iar dacă autostradă nu suntem în stare să facem, putem asigura legătura directă cu Europa, modernizând în continuare aeroportul. La ce vedem în momentul de față, slabe speranțe.

Administratie

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)