Nichita, patru ani de închisoare cu executare. Decizia nu este definitivă

Fostul primar al Iașului Gheorghe Nichita a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare, pentru luare de mită, decizia Tribunalului București nefiind definitivă.
Magistrații Tribunalului București au decis condamnarea la patru ani de închisoare a fostului primar Gheorghe Nichita, el fiind acuzat că ar fi luat mită în contractul privind managementului traficului în municipiul Iași.
Totodată, instanța i-a interzis lui Nichita dreptul de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat, timp de trei ani, după executarea pedepsei.
De asemenea, fostului primar al Iașiului i-a fost confiscată suma de 71.214,76 lei, primită cu titlu de mită.

În același dosar, Tiberiu Urdăreanu, proprietar al grupului de firme UTI, a fost condamnat la opt luni de închisoare cu suspendare.
Gheorghe Nichita ocupă în prezent funcția de consilier al actualului președinte al Consiliului Județean Iași, Maricel Popa.
Decizia Tribunalului București nu este definitivă, putând fi atacată cu apel.

Fostul primar al Iașiului Gheorghe Nichita a fost trimis în judecată în decembrie 2015, fiind acuzat de procurorii DNA că a primit 10 la sută mită dintr-un contract de aproape 70 de milioane de lei atribuit UTI şi unei alte firme, precum şi reduceri la un hotel de lux din Bucureşti, dar şi cazare în China.

Diverse

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)