George Onofrei: Povestea asta cu „Chirica dizidentul“ a început să mi se pară foarte plictisitoare. Goana lui după imagine pentru a se profila drept omul nou şi tânăr al PSD-ului este ridicolă

Mie, ca ieşean, toată povestea asta cu „Chirica dizidentul“ a început să mi se pară foarte plictisitoare. Mai nou, televiziunile neaservite PSD-ului îl promovează din oră în oră cu ştirea că… va da în judecată Guvernul pentru modificarea Codului Fiscal (sau ceva de genul acesta).

Hai să ne înţelegem, pentru că-s destui cei care chiar au apucat să-l creadă vreun dizident: Mihai Chirica a lucrat vreo 12 ani sub pulpana recent-condamnatului Nichita Gheorghe, au făcut şi desfăcut împreună bugete şi învârteli, iar mai apoi, când Nichita Gheorghe a căzut, a început să-şi terflelească binefăcătorul prin presă şi pe unde apucă, cam la fel cum face cu Dragnea şi, mai nou, Tudose. Este succesorul dinastic al lui Gheorghe Nichita la Primăria Iaşi. Oportunismul lui Chirica (de a se agăţa acum de orice moment în care dau pe dinafară nemulţumirile legate de guvernarea PSD-ALDE şi a ieşi cu câte ceva ca să placă anti-PSD-iştilor) nu pare să mai aibă limite. Goana lui după imagine pentru a se profila drept omul nou şi tânăr al PSD-ului este ridicolă, dar, desigur, din Capitală nuanţele locale nu prea au cum să se vadă. Între care, nuanţa cea mai importantă rămâne asta: Chirica e acolo, la putere, de mai bine de un deceniu. Tehnocratul „vopsit“ din administraţia Nichita care a avut numai de câştigat de pe urma tuturor perioadelor recente de supremaţie a Partidului Social Democrat, ba şi în perioadele dintre dominaţii.

Sigur, joacă bine, se dă deschis, democrat, primeşte şi vorbeşte cu toată lumea, dă din cap aprobator, are aparat de comunicare foarte performant (până la sufocare). Din păcate, rezultatele sale palpabile pentru Iaşi sunt zero, iar în materie de eficienţă administrativă nu pare să fie mult peste mai recentul său adversar local, Maricel Popa, preşedintele CJ. Dar ăsta e deja un alt subiect.

SURSA: George Onofrei, jurnalist, facebook

Comentariu

Comentarii

Un comentariu to “George Onofrei: Povestea asta cu „Chirica dizidentul“ a început să mi se pară foarte plictisitoare. Goana lui după imagine pentru a se profila drept omul nou şi tânăr al PSD-ului este ridicolă”

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)