Grupul Tester încheie anul cu afaceri de 53 milioane de euro, plus 18% față de 2016. Compania are o nouă identitate vizuală

75 de milioane de euro. Atât reprezintă investițiile în Grupul Tester în cei 24 de activitate. Compania este deținută de Bogdan Pițigoi și numără în prezent 700 de oameni. Grupul are cinci divizii: auto, imobiliare, producție, retail și ospitalitate.

Bogdan Pițigoi estimează că Grupul Tester va încheia anul cu o cifră de afaceri de 53 milioane de euro, un plus de 18 la sută față de 2016.

Casa Auto, divizia auto a grupului, este dealerul cu cele mai multe mărci reprezentate din România. Grupul deține și cel mai mare parc logistic din zona Moldovei și este unul dintre cei mai mari proprietari de spații de birouri din Iași. 

Rebrandingul pe care conducerea Tester l-a anunțat joi urmărește să asigure o identitate unitară pentru grup și pentru diviziile sale.

“A venit momentul să facem și un rebranding. Nu am schimbat numele companiei, suntem tot Tester Grup. Elementul dominant comun al identității diviziilor Tester Grup este piesa unică. Ni s-a părut interesant ideea de piesă unică, pentru că se poate dezvolta pe tabla de șah. Ea cuprinde practic toate piesele de șah”, afirmă Bogdan Pițigoi.

Cât a costat rebrandingul companiei? Pițigoi spune că n-a făcut o socoteală, însă ar fi vorba despre o investiție consistentă. Consultanța și procesul de branding au fost asigurate și gestionate de către Brand Tailors.

“Tester Grup este o afacere matură, dar în continuă dezvoltare. Am învățat să facem lucrurile așezat, dar avem în continuare dinamica unei afaceri antreprenoriale. Funcționăm modern, la fel ca o companie multinațională, dar avem umanitatea și implicarea unei afaceri de familie. Ne-am adaptat timpurilor, uneori am fost chiar înaintea lor. Facem lucrurile cu plăcere și regăsim mulțumire în mulțumirea clienților, a colegilor și a tuturor celor cu care interacționăm. Acest rebranding nu este o reinventare a Tester Grup, ci este sinteza a ceea ce suntem și am fost întotdeauna”, a declarat Bogdan Pițigoi, fondatorul și Președintele Tester Grup.

Prin Casa Auto, Tester Grup este lider în domeniul comercializării de automobile din Iași, având dreptul de reprezentare pentru 10 mărci auto: Mercedes-Benz, Dacia, Land Rover, Jaguar, Hyundai, Mitsubishi, Nissan, Opel, Honda și Mazda. De asemenea, grupul deține cel mai mare parc de automobile rulate din zona Moldovei. Casa Auto asigură un ecosistem de servicii complementare și integrate, care acoperă asigurări, centru de daune, service, asistență și tractări și rent-a-car.

În 2017, Casa Auto a lansat Caby, primul serviciu de car sharing integral electric din România.

“Vom continua să fim jucătorul dominant din domeniul auto din Iași și anul acesta, cu 3.000 de automobile vândute și 34.000 de unități operate în service. În același timp căutăm noi oportunități de dezvoltare în imobiliare, unde dorim să valorificăm experiența pe care o avem în construcția și administrarea de spații de birouri și de producție”, a declarat Angelica Năstasă, directorul executiv Tester Grup.

Grupul a realizat 65.000 mp de proiecte pentru Iași. Tester a dezvoltat și administrează în prezent 30.000 mp. de spații de birouri de clasă A+ și A prin proiectele IDEO, CENTRO și SOLO, unde găzduiește companii multinaționale, afaceri antreprenoriale și start-up-uri. Acestora li se adaugă 18.000 mp. de spații de producție și depozitare în cel mai mare centru logistic din Moldova construit după rigori europene, SOLO Park. Tester mai deține și Restaurantul IDEO, din centrul cu același nume, precum și IDEI Cafe – cafenea care deservește complexul Casa Auto.

Afaceri

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)