Ieșenii au apreciat parada militară, nu și discursurile oficiale: Mai scurtați-o cu vorbăria. N-am venit pentru voi, ci pentru militari

Aproximativ 10.000 de persoane (după estimările jandarmilor) au asistat la manifestările oficiale de Ziua Națională de la Iași, o parte dintre cei prezenți cerându-le oficialităților să scurteze discursurile din cauza ploii. Mulți dintre cei prezenți au recunoscut că au venit pentru parada militară, nu pentru a-i vedea pe șefii Iașului.
Pentru prima dată în ultimii ani, manifestările de 1 decembrie de la Iași nu au avut loc în Piața Unirii, ci în fața Prefecturii.
După un prim moment folcloric susținut de artiști locali, au avut loc discursurile oficialităților locale și județene, după care s-au depus coroane la Monumentul Eroilor situat în apropiere.

În timpul ceremoniei, unui militar i s-a făcut rău, el fiind scos din zonă de către jandarmi pentru a i se acorda îngrijiri medicale.
Mai mulți ieșeni au venit la eveniment cu bannere, cerând începerea lucrărilor la autostrada Iași-Târgu Mureș. Forțele de ordine n-au permis decât instalarea unui banner, celelalte fiind puse pe gardurile metalice din spatele mulțumii, fără a fi vizibile pentru cei urcați pe scenă.
Oamenii s-au arătat la un moment dat nemulțumiți că discursurile se prelungesc și au cerut scurtarea acestora, pentru a putea asista la parada militară.
„Mai scurtați-o cu vorbăria. N-am venit aici pentru voi, ci pentru a-i vedea pe militari”, a spus un bărbat aflat în mulțime.

Pe scena amplasată chiar în fața Prefecturii au stat prefectul Marian Șerbescu, șeful CJ Maricel Popa, primarul Mihai Chirica, dar și parlamentari ai PSD. Mihai Chirica a confiscat mai bine de jumătate din momentul oficial. El a preluat rolul de prezentator, dând cuvântul pe rând unui elev, unui reprezentant al mediului IT, unui academician, dar și unui profesor universitar.
La parada militară au participat sute de militari, jandarmi și polițiști, dar și zeci de vehicule speciale și blindate. A fost cel mai așteptat moment al zilei, militarii fiind aplaudați îndelung.

Diverse

Comentarii

Un comentariu to “Ieșenii au apreciat parada militară, nu și discursurile oficiale: Mai scurtați-o cu vorbăria. N-am venit pentru voi, ci pentru militari”

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)