50 de magistrați au protestat la Iași: Ce facem, dăm liber la infracțiuni?

Aproximativ 50 de magistraţi au ieşit luni seară pe scările din faţa Palatului de Justiţie din Iaşi pentru a-şi manifesta dezacordul faţă de modificările legilor justiţiei şi ale Codurilor penal şi de procedură penală.

Alexandru Roman, procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi, a declarat că asistăm la un dispret faţă de corpul magistraţilor, el susţinând că protestul procurorilor şi judecătorilor din Iaşi ar trebui să constituie un semnal de alarmă pentru guvernanţi.

„Rolul nostru e să aplicăm legea, dar vedem că nu se ţine cont de propunerile asociaţiilor profesionale. Am decis să ieşim în stradă la finalul programului de lucru pentru a nu afecta activitatea şi a nu exista nici o constrângere pentru colegii noştri”, a spus Alexandru Roman.

La rândul său, Florin Căşuneanu, procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi, a spus că dacă modificările la legile Justiţiei vor fi adoptate, atunci eficienţa actului de justiţie va fi mult diminuată.

„Eu unul nu mă aşteptam la asemenea modificări. Ce facem, dăm liber la infracţiuni? Vor fi consecinţe grave asupra cetăţenilor. Sperăm să oprim tăvălugul”, a spus Florin Căşuneanu.

La protest a venit şi o tânără din Iaşi, care a adus un buchet de garoafe albe, ea mulţumindu-le magistraţilor pentru gestul lor de a ieşi în stradă.

Pe tot parcursul protestului, o maşină a Poliţiei a staţionat lângă Palatul de Justiţie din Iaşi.

Diverse

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)