Câteva mii de oameni zboară lunar de la Iași către Cluj sau Timișoara. Șeful CJ Iași are datoria să se bată pentru oamenii ăștia, după ce BlueAir a anulat zborurile. Ce trebuie să facă Maricel Popa

Triunghiul aerian Iași-Cluj-Timișoara nu va mai exista din 17 martie. BlueAir spune că vina aparține Aeroportului din Timișoara, fără însă a da alte amănunte.

Interesant, Aeroportul din Timișoara este în subordinea Ministerului Transporturilor, nu a Consiliului Județean Timiș. Cu alte cuvinte, stăpânul Aeroportului din Banat este la București, nu la Timișoara.

Șeful CJ Iași, Maricel Popa ar trebui să se bată pentru Iași și să încerce medierea, chiar dacă este un conflict între o firmă privată și o unitate păstorită de Ministerul Transporturilor. E vorba de interesul Iașului, efortul merită. Ce poate face șeful CJ Iași:

  1. Să-l ia de mânuță pe noul director al Aeroportului Iași și să tragă o fugă la Timișoara, pentru a se lămuri exact de unde a pornit scandalul.
  2. Să se ducă apoi la București și să discute cu cei de la BlueAir, pentru a găsi o soluție pentru reluarea zborurilor către cele două orașe din Ardeal.
  3. Ultimul popas ar trebui să fie în biroul ministrului Transporturilor, căruia să-i explice că podul aerian e vital pentru Iași, în lipsa autostrăzii. Aeroportul din Timișoara este în subordinea MT, deci ministrul are un rol cheie.

E posibil ca mediatorul Maricel Popa să nu aibă succes. Dar este dator să încerce. Apoi să comunice ieșenilor rezultatul.

Administratie

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)