Maricel Popa reacționează la 48 de ore după ce BlueAir a anunțat anularea zborurilor Iași-Cluj-Timișoara. Șeful CJ spune că se va implica, fără a preciza exact ce va face

Președintele Consiliului Județean Iași, Maricel Popa susține că va încerca să convingă compania BlueAir să ajungă la o înțelegere cu aeroportul Timișoara, astfel încât legăturile aeriene dintre Iași și Timișoara să nu fie definitiv suspendate.

Este prima sa declarație pe acest subiect, la aproape 48 de ore de la anunțul celor de la BlueAir. Totuși, Maricel Popa nu a spus ce va face exact și cu cine va lua legătura. Aeroportul Timișoara este în subordinea Ministerului Transporturilor, deci logic ar fi ca Maricel Popa să discute subiectul direct cu ministrul Lucian Șova.

“Vom face tot ceea ce depinde de noi, conform prevederilor legale, pentru ca legăturile aeriene cu Timişoara şi Clujul să nu fie suspendate definitiv. Sperăm ca această problemă să fie remediată în cel mai scurt timp şi părţile implicate să ajungă la un acord de colaborare”, a afirmat președintele CJ Maricel Popa.

La rândul său, primarul Mihai Chirica a declarat duminică, într-o conferință de presă că Iașul are nevoie de această cursă și a spus că va lua legătura cu primarul Timișoarei Nicolae Robu.

“Am fost întristat să aud că se anulează cursa. Este o tensiune între aeroportul Timișoara și BlueAir, însă Iașiul are nevoie de această legătură. Sunt oameni la diverse firme care vin de la Timișoara sau Cluj la Iași. Nu vrem să evităm Bucureștiul, dar e bine să existe legătură directă între orașe. Sper să fie o chestiune trecătoare”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Compania BlueAir a anunțat vineri anularea începând cu 17 februarie a zborurilor Iași-Cluj-Timișoara, motivând unele fricțiuni în ceea ce privește relația cu aeroportul din Timișoara.

Reprezentanții BlueAir au făcut anunțul pe pagina de facebook a companiei.

Administratie

Comentarii

Un comentariu to “Maricel Popa reacționează la 48 de ore după ce BlueAir a anunțat anularea zborurilor Iași-Cluj-Timișoara. Șeful CJ spune că se va implica, fără a preciza exact ce va face”

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)