Mihai Chirica, aproape de excluderea din PSD. Comisia de Etică a făcut propunerea, decizia va fi discutată în BPJ-ul filialei

Membrii Comisiei de Etică din cadrul PSD Iași au propus marți Biroului Permanent Județean al filialei excluderea primarului Mihai Chirica din partid, pentru atacurile repetate ale edilului la adresa conducerii partidului.

Totodată, Comisia de Etică a propus excluderea din partid a viceprimarului Gabriel Harabagiu și a fostului deputat Sorin Iacoban, ambii apropiați ai primarului Chirica.

Contactat de jurnalvirtual.ro, liderul PSD Iași Maricel Popa a refuzat să comenteze hotărârea Comisiei de Etică, afirmând că BPJ-ul organizației se va întruni peste câteva zile.

Propunerea de excludere vine după ce Mihai Chirica a refuzat să apară luni în faţa comisiei de etică a PSD Iași.

În ultima săptămână, au fost audiaţi în comisia de etică a organizaţiei mai mulţi reprezentanţi ai PSD Iaşi, între care liderul filialei municipale Paul Boişteanu, viceprimarul municipiului Gabriel Harabagiu, dar şi fostul deputat Sorin Iacoban.

Mai mulţi lideri PSD Iaşi îi reproşează lui Chirica faptul că în luna ianuarie, filiala municipală, controlată de primar, şi-a anunţat susţinerea pentru fostul premier Mihai Tudose, în condiţiile în care organizaţia judeţeană s-a poziţionat de partea liderului partidului, Liviu Dragnea.

În ultimul an, Mihai Chirica a avut puncte de vedere critice la adresa conducerii PSD pe diverse teme, el cerând chiar demisia liderului partidului, Liviu Dragnea.

Europarlamentarul PSD Cătălin Ivan consideră că dacă primarul de Iași Mihai Chirica va fi exclus din PSD, atunci partidul renunță definitiv la orice șansă de a mai câștiga primăria în 2020.

Ivan a precizat marți că plecarea lui Chirica din partid deschide mai multe scenarii, toate defavorabile social-democraților.

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)