PSD Iași anulează ședința în care urma să fie exclus Chirica: Nu trebuie acționat sub imperiul emoțiilor

Răsturnare de situație la PSD Iași. Filiala județeană a PSD îndeamnă la înțelepciune și echilibru în privința excluderii din partid a lui Mihai Chirica, considerând că nu trebuie acționat sub imperiul emoțiilor șI al orgoliilor. Totodată, conducerea filialei județene a anulat reuniunile programate pentru joi, în care urma să se discute despre excluderea primarului din partid.

Conducerea organizației județene PSD Iași afirmă joi, într-un comunicat, că a luat act de hotărârea filialei municipale de susținere a primarului Mihai Chirica, după ce Comisia de Etică a propus excluderea acestuia din PSD.

“În aceste zile au fost vehiculate foarte multe idei în spațiul public, atât legate de sancționarea colegilor noștri, cât și despre pașii statutari de urmat. Facem un apel la calm, înțelepciune și echilibru pentru toți cei care fac parte din PSD Iași. Am luat act și de cele întâmplate ieri la întâlnirea colegilor de la Organizația Municipală. Nu trebuie să acționăm sub imperiul emoțiilor și al orgoliilor”, se arată în comunicatul PSD Iași.

Totodată, conducerea PSD Iași susține că “scopul final” este de a menține filiala unită, astfel încât “oamenii cu responsabilități în administrație să ducă la îndeplinire proiectele cu care au fost învestiți de ieșeni”.

“Aceasta este fotografia de etapă, în momentul în care Organizația Județeană a PSD Iași va lua alte decizii, cu siguranță că le vom face publice”, se mai arată în comunicatul PSD Iași.

Pe de altă parte, Biroul Permanent Județean și Comitetul Executiv Județean PSD Iași, programate pentru joi, au fost anulate, membrii celor două foruri fiind anunțați telefonic să nu mai vină la ședințe.

La rândul său, primarul Mihai Chirica a comentat joi, într-o conferință de presă, pe tema amânării celor două reuniuni, precizând că “probabil cei care au decis să facă acest scandal au decis că nu mai este necesar”.

Comitetul Executiv al organizației municipale a PSD Iași a decis miercuri seară, prin vot, susținerea primarului Mihai Chirica, a viceprimarului Gabriel Harabagiu și a fostului deputat Sorin Iacoban, în cazul cărora Comisia de Etică propusese marți excluderea din partid.

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)