Chirica a fost exclus azi din PSD. Se anunță război mare în Consiliul Local

Mihai Chirica a fost exclus din PSD, prin decizia Biroului Permanent Județean al filialei. Decizia este definitivă, spune șeful pesediștilor ieșeni, Maricel Popa. Cu alte cuvinte, nu mai este necesară o altă hotărâre, cea a Comitetului Executiv Județean.

Chirica poate contesta decizia la Comisia Națională de Etică din PSD, dar sunt mici șanse să apară vreo răsturnare. Tot Chirica afirmă că doar filiala municipală îl putea exclude, nu BPJ. Maricel Popa îl contrazice, susținând că n-a citit statutul.

În BPJ lucrurile au fost clare: 18 voturi pentru excludere, un vot împotrivă și două abțineri. Ședința BPJ a avut loc la hotelul Select și a durat trei ore. Au mai fost excluși viceprimarul Gabriel Harabagiu șI fostul deputat Sorin Iacoban.

Ce va urma? Se termină războiul aici? Nicidecum. Disputa se va muta în Consiliul Local, unde PSD deține singur majoritatea. Din totalul de 27 de mandate, PSD are 14, PNL 8, PMP 2, ALDE 2, un mandat fiind deținut de independentul Andrei Postolache.

Consilierii locali PSD îi sunt fideli lui Mihai Chirica, doar că mandatele lor sunt la dispoziția partidului. Cu alte cuvinte, dacă nu respectă decizia PSD, vor putea fi înlocuiți oricând din funcții.

Este de așteptat ca PSD să-l blocheze pe Mihai Chirica în consiliu și să-i facă viață grea, mai ales că partidul va avea alt candidat la primărie în 2020.

Săptămâna viitoare vom asista la alegerea unui nou viceprimar, în locul lui Gabriel Harabagiu, care prin excluderea din PSD își pierde nu doar postul de viceprimar, ci și mandatul de simplu consilier.

Interesant de urmărit și ce va face ALDE, care deține un post de viceprimar, prin Radu Botez.

Politica

Comentarii

Un comentariu to “Chirica a fost exclus azi din PSD. Se anunță război mare în Consiliul Local”

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)