Calculele Iașului pentru calificarea în play-off

Cu 9 puncte în ultimele trei meciuri, CSM Politehnica Iași mai are un hop important pentru a intra în play-off. Care e situația în momentul de față? CFR Cluj, Steaua și Craiova sunt pe primele trei locuri, însă bătălia pentru celelalte trei poziții de play-off este aprigă:
4. Astra 41p
5. Dinamo 39
6. IAȘI 39
7. Viitorul 38
8. Botoșani 36

Din această etapă se mai joacă luni un meci: Viitorul-Botoșani. Teoretic, echipa lui Hagi are prima șansă, caz în care ar face 41 de puncte. În cazul unui egal, atunci Dinamo, Iași și Viitorul ar avea 39 de puncte. Iar Botoșani 37. Dacă Botoșaniul bate la Viitorul, atunci lucrurile se complică și mai tare, pentru că Botoșaniul va avea șanse uriașe la un loc în primele 6, întrucât în ultima etapă joacă acasă cu Gaz Metan.

Ultima etapă are loc la finele săptămânii. Vor fi două mecuri de foc: Iași-Viitorul și Astra-Dinamo.

O înfrângere a Iașului în Copou dinamitează orice șansă pentru locul 6. Nici cu un egal lucrurile nu stau cu mult mai bine. Dinamo ar trebui să piardă la Astra, pentru că în caz de egalitate de puncte între Iași și Dinamo, echipa din București merge mai departe, grație golaverajului mai bun.

Dacă Iașul bate Viitorul, atunci lucrurile sunt clare. Poli Iași termină în primele șase, indiferent de rezultatul meciului Astra-Dinamo.

Partida din Copou dintre Iași și Viitorul Constanța va avea loc sâmbătă, de la ora 19.45. E o șansă uriașă pentru echipa ieșeană, dar nu va fi ușor cu trupa lui Hagi. Presiune va fi de ambele părți, Iașul având avantajul că joacă în fața propriilor suporteri. Dezavantajul (pentru ambele echipe) va fi însă gazonul, care a arătat execrabil la ultimul meci de acasă cu Botoșaniul.

Sport

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)