A încetinit creșterea pe aeroportul Iași: Trafic mai mare cu 8 la sută în ianuarie 2018 față de anul anterior

83.323 de pasageri au tranzitat Aeroportul din Iași în luna ianuarie. Creșterea este cu 8.2 la sută mai mare față de ianuarie 2017 (aproximativ 77.000). Dacă socotim însă că în prima lună din anul trecut, 24 de curse au fost anulate, iar în ianuarie 2018 au fost doar 7, atunci putem vorbi mai degrabă de o stagnare pe aeroportul ieșean. Asta mai ales că în primăvara anului 2017 BlueAir a introdus mai multe zboruri, iar creșterea pe primele luni din acest ar fi trebuit să fie de cel puțin 15 la sută.

Partea bună e că din vară WizzAir va introduce 7 zboruri noi, ceea ce aduce un plus important de călători în partea a doua a anului. Totuși, Blue Air a anulat din 17 februarie zborurile către Cluj și Timișoara, în timp ce Tarom renunță la cursele către Madrid, Munchen și Torino.

Anul trecut, traficul pe Aeroport a fost de 1.150.000 de persoane. Conducerea Aeroportului nu a avansat pentru acest an nici o cifră, semn că lucrurile nu stau grozav. Foarte probabil va fi o creștere, dar nu una spectaculoasă ca în anii precedenți.

Administratie

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)