Chirica oferă un indiciu privind viitorul său traseu politic

Primarul Iașului Mihai Chirica face luni după-amiază o postare pe facebook, în care aduce din nou critici actualei conduceri a PSD. Atacurile la Dragnea nu sunt o noutate, însă Chirica devoalează câte ceva din planurile sale politice viitoare.

În postare, edilul ieșean spune că nu va renunța la principiile social-democrate, ceea ce înseamnă că va face parte dintr-un partid de stânga. Cum Chirica tocmai a fost exclus din PSD, iar altă formațiune de stânga nu există, logic ar fi să asistăm la apariția unei noi formațiuni politice. De altfel, Chirica vorbește despre stânga europeană modernă, pe care ar îmbrățișa-o, în opoziția cu stânga comunistă a lui Dragnea.

Există și varianta ca Mihai Chirica să meargă înspre ProRomânia condus de Victor Ponta și Daniel Constantin, însă acest partid s-a declarat a fi unul de centru, cu accente patriotice.

Despre șansele unui nou proiect politic pe stânga e greu de făcut vreo evaluare. A existat recent încercarea lui Mircea Geoană, însă partidulețul acestuia a eșuat lamentabil în alegeri.

Pe de altă parte, cine ar pleca acum din PSD-ul aflat la putere pentru a se duce într-o direcție necunoscută, în opoziție?

Există și soluția unei formațiuni locale sau regionale, însă un astfel de partid n-ar avea nici o șansă în alegerile naționale.

În fine, ar fi și opțiunea unei împăcări între Chirica și PSD, dar și această variantă este puțin probabilă, chiar și în cazul debarcării lui Dragnea de la șefia PSD.

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)