Un nou protest pentru autostradă: Marș motorizat către București, pe 19 mai

Reprezentanții societății civile din Iași anunță continuarea protestelor față de tergiversarea proiectului autostrăzii Iași-Târgu Mureș. Pe 19 mai va fi organizat un marș motorizat din Moldova către București.

Cătălin Urtoi, membru fondator al asociației ”Împreună pentru A8”, susține că acțiunile de protest organizate în ultimul an nu au avut efectul scontat și că este nevoie de presiune constantă pentru a determina autoritățile să demareze construcția de autostrăzi.

”Nu mai avem încredere în promisiuni și nu mai vrem vorbe goale și propagandă electorală, ci vrem fapte. Dorim să înceteze această degringoladă politică și juridică pentru a putea intra în normalitate cu dezvoltarea țării, iar un semnal de stabilitate trebuie să fie dat de investițiile în infrastructura rutieră. După 28 de ani de la schimbarea regimurilor și după mai bine de 10 ani de când este promisă o autostradă care să lege Moldova de celelalte regiuni istorice ale țării a venit scadența. Moldova nu mai acceptă aceasta situație”, a spus Cătălin Urtoi, reprezentant al asociației ”Împreună pentru A8”.

El afirmă că trebuie demarate în regim de urgență atât autostrada A8, Ungheni – Iași – Târgu Mureș, cât și A7, Suceava – Bacău – București.

”Nu mai acceptăm ideea că nu sunt bani sau că nu se poate, când este evident că nu se vrea. Suntem în anul Centenarului Marii Uniri, dar Unirea nu poate fi considerată desăvârşită fără o cale rutieră rapidă și modernă, care să conecteze Moldova la civilizaţia şi prosperitatea europeană”, a mai spus Cătălin Urtoi.

Potrivit reprezentanților asociației ”Împreună pentru A8”, pe 19 mai va fi organizat un marș motorizat pe traseul Iași-Tișița-București, la acțiune fiind invitați să participe inclusiv transportatori din zona Moldovei.

În ultimul an, societatea civilă a organizat mai multe proteste, cerând demararea urgentă a construcției autostrăzii IașI-Târgu Mureș. Pe 7 septembrie anul trecut, peste 100 de șoferi au participat la un marș motorizat pe drumurile care leagă Moldova de Ardeal.

Administratie

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)