Cătălin Ivan îi îndeamnă pe nemulțumiții din PSD să se ducă în partidul lui Ponta, dar el nu se înscrie în acest partid. Posibil plan al dizidenților Ivan și Chirica

Europarlamentarul Cătălin Ivan se consideră ca și plecat din PSD, precizând că după congresul de sâmbătă, adeziunea sa la PSD devine nulă. Ba mai mult, Ivan îi îndeamnă pe cei din PSD, nemulțumiți de Liviu Dragnea, să se ducă în partidul Pro România, condus de Victor Ponta.

”Eu şi PSD nu mai împărtăşim aceleaşi principii, iar după congresul de sâmbătă adeziunea mea la PSD devine nulă. Cei care am lucrat la proiectul de modernizare al PSD vom vedea cum îl putem pune în practică în afara partidului. După congresul PSD, proiectul Pro România al lui Victor Ponta devine viabil. Foarte mulţi dintre cei nemulţumiţi de Liviu Dragnea se vor orienta către proiectul lui Ponta. Chiar îi încurajez să o facă”, a afirmat Cătălin Ivan.

El a precizat că nu se va duce în Pro România, însă a afirmat că ”avem datoria să-l oprim pe Dragnea din exteriorul PSD”.

Care ar putea fi planul lui Cătălin Ivan? Un alt partid social-democrat? N-ar fi exclus, deși timpul până la alegerile europarlamentare e scurt. Însă dacă vrei să faci o altă construcție politică, nu îndemni oamenii să se înscrie la un partid rival, Pro România.

Dacă va fi vorba de o nouă formațiune de stânga, foarte probabil aceasta va intra în final într-o alianță cu partidul lui Ponta, pentru a nu risipi voturile.

Nu este exclus ca noua formațiune să fie una locală, din care să facă parte și Mihai Chirica. În acest caz, partidul va concura separat la locale, dar poate intra în alianță cu Pro România la europene și parlamentare.

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)