Unul dintre fondatorii start-up-ului românesc UiPath, evaluat la un miliard de euro: ”Putem deveni cea mai tare companie de tech din estul Europei. Cerul este limita noastră. Dublarea afacerii în acest an ar fi un eșec”

Start-up-ul UiPath, fondat de doi români, este evaluat astăzi la 1,1 miliarde de dolari, iar creșterea a fost explozivă în ultimii doi ani.

În 2014, compania avea o cifră de afaceri de 500.000 de dolari şi avea în jur de 10 angajaţi. În 2016, cifra de afaceri a atins 6 milioane de euro, iar anul trecut a depășit 50 de milioane de euro, o creștere de peste opt ori. În 2017, portofoliul de clienţi al UiPath a crescut de la mai puţin de 100 la peste 700. UiPath dezvoltă roboţi software care automatizează procesele de lucru din companii.

„Cerul este limita. Pentru noi, dublarea cifrei de afaceri este un eşec”, spune Daniel Dines, co-fondator UiPath.

„Avem şansa să facem o companie mare care să valoreze zeci de miliarde de dolari. Putem deveni o companie «huge», poate cea mai mare companie de tech din estul Europei, dar o putem face doar dacă rămânem umili. Asta nu înseamnă a fi slab. A fi umil înseamnă a-l înţelege pe celălalt şi doar un om umil poate fi hotărât şi încrezător. Dacă eşti arogant şi nu eşti umil, atunci eşti un dobitoc”, adaugă Dines.

Surprinzător, Dines afirmă că secretul construcției companiei nu este tehnologia, ci cultura.

“Noi nu suntem manageri. În UiPath cultura este antimanager, antiboss, nimeni nu are voie să dea directive de sus, «Tu faci asta pentru că aşa vreau eu»”, spune Dines. El menţionează că această politică de conducere va continua şi în viitor şi este de părere că nu poţi gestiona 600 de oameni cu un stil de management autoritar şi că-i poţi face să meargă în aceeaşi direcţie „doar aplicând «no-boss strategy»”.

Afaceri

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)