Câteva vorbe despre un mare campion

L-am cunoscut pe Tibi Ușeriu la finalul anului trecut, la un eveniment organizat la Iași de Autonom Rent a Car. Era o aniversare a companiei, iar Tibi a vorbit ultimul. Sala a amuțit, prezentarea sa a fost genială. Cei 150 de oameni prezenți în sală au ascultat înmărmuriți o poveste despre limite, ambiție și curaj. Nu e doar campionul maratonist, ci și un povestitor desăvârșit.
A văzut multe la viața lui, a făcut și destule trăsnăi de-a lungul timpului. A recunoscut că a fost închis în Germania, ba chiar că a evadat din pușcărie. Toate astea le-a prins într-o carte în care a explicat și cum a ajuns să câștige pentru prima dată ultramaratonul de la Cercul Polar. I-a plăcut mai tot timpul să trăiască la extrem. La un maraton la Cluj le-a spus organizatorilor că e plictisitor să alerge pe un traseu în interiorul orașului și că el preferă să vină în alergare de la Bistrița, apoi să intre direct în competiție.
Un tip prietenos, vesel și comunicativ, dar cu o ambiție de fier. Săptămâna asta a mai făcut o ”boacănă”. A câștigat pentru a treia oară ultramaratonul de la Polul Nord, la capătul unei curse epuizante, de peste 600 de kilometri. Bravo, campionule!

Diverse

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)