O companie din Iași pierde aproape un milion de euro pe an, pentru că nu avem autostradă. Partenerul german s-a retras din afacere și a ales să colaboreze cu o firmă poloneză

Mulți spun că nu avem nevoie de autostrada Iași-Târgu Mureș, însă în afaceri, infrastructura este esențială. Moldova nu se va dezvolta fără o cale rapidă către Europa, iar marile companii străine vor alege fie orașe din Ardeal, fie vor prefera să se instaleze în Polonia, Ungaria sau Slovacia.

Partea proastă este că nici nu există semne că autostrada se va face, iar unele companii din Iași, care fac export, pierd și din contractele pe care le au în derulare.
Este și cazul unei firme din Iași, care face producție și care colabora de ani buni cu un partener german.
Pentru că transportul de marfă între Iași și granița cu Ungaria (unde începe autostrada) a devenit o mare problemă, nemții au decis să renunțe la colaborarea cu firma din Iași și să se reorienteze către o companie din Polonia.

“Lucram de ani buni cu partenerul din Germania, însă marea lor nemulțumire este legată de transport. Este inadmisibil să nu facem în 25 de ani o autostradă. Numai din contractul ăsta pierdem anual cam 800-900.000 de euro”, spune antreprenorul ieșean.

Afaceri

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)