Un tânăr antreprenor ieșean către colegii săi de generație: Îndrăzniți, nu vă dați bătuți

Marian Pricop a debutat în afaceri în urmă cu trei ani. A avut tentative și înainte de vârsta de 22 de ani, însă norocul său a fost să participe la un concurs de idei în afaceri, finanțat din fonduri europene, unde proiectul său a fost unul convingător. Marian a fondat magazinul Elegant, unde vinde haine pentru bărbați. Magazinul este în complexul ERA.

Cât de greu este pentru un tânăr să intre în “jungla” afacerilor?

“În primele luni ca antreprenor trebuie să te lupți să aduci firma la un cash-flow pozitiv. Apoi trebuie să-ți formezi un public, ca să poți vinde. Perioada de început este cea mai grea”,  consideră Marian.

Fondatorul Elegant se mândrește cu faptul că în magazin sunt doar produse fabricate în România.

“Suntem patrioți, încercăm să aducem produse sută la sută românești. Colaborăm cu fabrici din Satu Mare, Botoșani, care sunt deja consacrate în acest domeniu”, afirmă Marian Pricop.

Magazinul Elegant oferă tot ce are nevoie un bărbat în materie de îmbrăcăminte: costum, cămașă, curea, pantofi plus o mulțime de alte accesorii. Un punct forte pentru Elegant este prezența unui atelier pentru retuș chiar în interiorul magazinului, astfel încât ținuta să vină perfect.

Cât despre prețuri, Marian Pricop spune că acestea sunt decente pentru calitatea oferită.

“Folosim 80 la sută lână, iar produsele nu se șifonează imediat. La costume, majoritatea modelelor sunt la 749 de lei, dar cele de ceremonie ajung la 990-1.200 de lei”, declară Marian Pricop.

Elegant oferă și ținute pentru miri, iar printre clienții magazinului sunt inclusiv oameni de business.

“Avem și cumpărători fideli din zona de business care vin la noi și iau uneori și câte trei costume și 10 cămăși. Ținuta de business trebuie să fie ceva mai sobră, iar culorile cele mai folosite sunt gri sau bleumarin. În schimb, costumele de ceremonie sunt cu țesături, cu imprimeuri și au nasturi din metal”, spune Marian Pricop.

De ce în complexul ERA și nu undeva în centrul orașului? Fondatorul Elegant spune că magazinul a funcționat timp de doi ani la Moldova Mall, care între timp s-a transformat în clădire de birouri, însă în ERA traficul este mult mai mare decât în spațiul pe care-l avea în zona centrală.

Sfatul lui Marian Pricop pentru colegii săi de generație este să acționeze și să nu se dea bătuți.

“Îi îndemn pe tineri să îndrăznească. Să acționeze și să nu se dea bătuți. Am și un citat care îmi place foarte mult: un antreprenor este persoana care sare de pe o stâncă și învață să construiască un avion în drumul său spre pământ”, afirmă tânărul antreprenor ieșean.

Marian Pricop estimează că va atinge milionul de euro în doi-trei ani, iar în viitorul apropiat intenționează să mai deschidă un magazin în Iași și un altul în Suceava.

Interviul integral cu Marian Pricop

Afaceri

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)