Protest la Prefectura Iași al sindicaliștilor din educație. Laviniu Lăcustă (USLIP): “Nu ne faceți să vă vizităm, domnule Dragnea, pentru că noi nu vom veni cu navete de bere la dvs“

Peste 300 de angajați din învățământul preuniversitar au protestat joi după-amiază în fața Prefecturii Iași, sindicaliștii cerând salarii mai mari, în special pentru personalul nedidactic.

Liderul Uniunii Sindicatelor Libere din Învățământul Preuniversitar Laviniu Lăcustă i-a transmis lui Liviu Dragnea: “Nu ne faceți să vă vizităm, pentru că noi nu vom veni cu navete de bere la dumneavoastră“.

Au participat la protest profesori, contabili, secretari de școli, dar și personal nedidactic, respectiv muncitori de întreținere, bucătari din grădinițe, femei de serviciu și îngrijitori.

Participanții au scandat printre altele “Hoții, hoții“,“Nu ne mai mințiți“ și “Mincinoșii“ și i-au huiduit pe Liviu Dragnea, Viorica Dăncilă și Olguța Vasilescu.

Liderul USLIP Iași, Laviniu Lăcustă a precizat că media salarială pentru personalul nedidactic este de aproximativ 1.250 de lei și că această categorie nu a beneficiat de majorarea cu 20 la sută a salariilor de la 1 martie 2018.

“Îi cerem lui Liviu Dragnea modificarea în regim de urgență a legii salarizării. Județe întregi nu mai au bani pentru salarii. Ați mințit domnule Dragnea că învățământul va fi prioritate națională în acest an, dar pentru educație se alocă în acest an doar 2,96 la sută. Aveți posibilitatea să mai salvați ceva, dați învățământului ceea ce obligă legea, adică șase la sută din PIB. Nu ne faceți domnule Dragnea să vă vizităm, pentru că noi nu vom veni cu navete cu bere la dumneavostră“, a spus liderul sindical Laviniu Lăcustă în fața participanților la protest.

Totodată, sindicaliștii i-au cerut președintelui Klaus Iohannis să nu mai fie pasiv și să se implice pentru a rezolva situația.

O delegație a protestatarilor a fost primită de către prefect, căruia i-a fost înmânată lista cu revendicări. Protestul a durat o oră și s-a încheiat fără incidente.

Diverse

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)