Harabagiu revine în PSD, în urma unei decizii a Tribunalului Iași

Tribunalul Iași a decis suspendarea măsurii de excludere a viceprimarului Gabriel Harabagiu din PSD, după ce luna trecută instanța i-a admis cererea de suspedare a ordinului prefectului privind încetarea mandatului său de consilier.

Judecătorii au admis miercuri cererea formulată de viceprimarul Gabriel Harabagiu cu privire la excluderea sa din PSD, la începutul acestui an. Instanța a suspendat executarea hotărârii de excludere din partid până la soluționarea definitivă a litigiului înregistrat la Tribunalul Iași de către viceprimar.

Hotărârea Tribunalului nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs.

Harabagiu susține că a cerut Tribunalului nu doar suspendarea deciziei de excluderii din partid, ci și anularea actului respectiv.

El susține că, în momentul excluderii sale din PSD, i s-a încălcat dreptul la apărare și că s-a comis un abuz. Harabagiu afirmă că a aflat despre ședința Comisiei de Etică a PSD Iași, în care s-a decis excluderea sa, cu doar câteva ore înainte de întrunire.

Pe 10 aprilie, tot Tribunalul Iași i-a admis lui Gabriel Harabagiu cererea de suspendare a ordinului prefectului privind încetarea mandatului acestuia de consilier, după excluderea sa din PSD.

Astfel, el a putut reveni în funcția de viceprimar.

Administratie, Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)