Dumitru Oprea către ministrul Sănătății: „Cum garantează autoritățile române securitatea alimentară a populației?“

Într-o întrebare adresată Ministrului Sănătăţii, Sorina Pintea, deputatul PNL Dumitru Oprea solicită clarificări privind măsurile pentru eliminarea situațiilor în care sănătatea populaţiei poate fi afectată de lipsa unor condiții minime de igiență și control din unele unităţi de alimentaţie publică.

„În ultima perioadă, a crescut numărul cazurilor de îmbolnăvire a oamenilor prin consumul de produse alimentare neconforme. Astfel, în urmă cu o săptămână, la Iași, Direcția de Sănătate Publică (DSP) a confirmat că 134 de cetățeni au fost diagnosticați cu toxiinfecție alimentară de la un produs infestat cu bacteria Salmonella şi consumat la un fast food local. Un alt caz, mai grav, a fost înregistrat la București, unde un copil de trei ani a decedat după ce a mâncat shaorma, tot într-un fast food. Din păcate, riscurile privind sănătatea publică generate de astfel de situații par să se înscrie în aria unor fenomene care nu mai sunt izolate. Iar acesta este un semn că autoritățile române nu au capacitatea să asigure, în totalitate, siguranța comercializării şi consumului de produse alimentare“, susține parlamentarul ieșean Dumitru Oprea.

Deputatul PNL solicită Ministrului Sănătății informații despre acțiunile desfășurate, în ultima perioadă,  de Direcțiile de Sănătate Publică pentru verificarea respectării de către unitățile de alimentație publică a standardelor de igienă și conformitate. De asemenea, Ministerul Sănătății trebuie să prezinte măsurile pe care le va lua, în colaborare cu Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului, în vederea eliminării cauzelor ce pun în pericol sănătatea populației.

Politica, Sanatate

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)