Timp de patru zile, Iașul s-a transformat în orașul AFTERHILLS

Niște oameni s-au gândit să facă un festival la Iași. Așa au văzut ei la Cluj sau în străinătate. Însă de la idee până la prima ediție AFTERHILLS a fost cale lungă. Una e să visezi, alta e să și pui în practică. E nevoie de curaj, dar mai ales de bani. Anul trecut, AFTERHILLS a pornit cu stângul. Prima zi a fost ratată. Din cauza unei furtuni violente. Totul părea compromis, mai ales că unii băieți de bine din târg au și început să sară în sus de bucurie că se duce totul naibii. Dar Iașul a reacționat remarcabil. Au urmat două seri fenomenale, iar AFTERHILLS a întrecut toate așteptările.

Greu de spus dacă prima ediție a fost profitabilă. Probabil că nu. Anunțul a venit imediat, începeau deja pregătirile pentru AFTERHILLS 2018. Ediția a doua are loc chiar în această săptămână. Ieri s-a dat startul unui maraton de patru zile. Din primele reacții, seara de joi a fost una reușită.

Pentru Iași, AFTERHILLS e vital. Oxigen financiar. Nu discutăm aici de gusturi muzicale, de trupe, topuri etc. Orașul duce lipsă de evenimente de anvergură. Doar cu niște concerte ale primăriei și cu alte câteva inițiative izolate e greu să dai viață Iașului. Avem nevoie de evenimente mari, care să atragă musafiri de la București, Cluj, Brașov, dar și din restul Moldovei.

Da, AFTERHILLS trebuie susținut. Cu toate forțele. Unii o și fac, alții continuă să mârâie pe la colțuri. Moftangii de profesie.

Hotelurile sunt pline ochi, iar dintre prietenii mei de pe facebook din țară am numărat câteva zeci care au venit la Iași.

Nu e vorba doar de hotelieri, ci și de companiile de taxi, restaurante, magazine etc. O întreagă industrie s-a pus în mișcare.

Cârcotașii ar trebui să ia o pauză. Sau să organizeze ei un alt festival dacă se pricep mai bine. Iașul susține AFTERHILLS, iar evenimentul trebuie ajutat să crească de la un an la altul.

Diverse

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)